ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός: Δωρεά ιντερφερόνης βήτα-1α από τη Merck για τη μελέτη SOLIDARITY

Κορονοϊός: Δωρεά ιντερφερόνης βήτα-1α από τη Merck για τη μελέτη SOLIDARITY
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA

Κορονοϊός: Στη δωρεά 290.000 τεμαχίων ιντερφερόνης βήτα-1α στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να χρησιμοποιηθούν στην παγκόσμια κλινική δοκιμή SOLIDARITY του ΠΟΥ, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Merck.

Η κλινική μελέτη SOLIDARITY διερευνά διάφορες πιθανές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του COVID-19 και προς το παρόν έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από περισσότερες από 70 χώρες.

«Ως εταιρεία αφοσιωμένη στην ανθρώπινη πρόοδο και στη διαρκή βελτίωση της ζωής των ασθενών, η Merck δεσμεύεται πλήρως να συνδράμει σε λύσεις που σχετίζονται με παγκόσμιες κρίσεις υγείας, όπως ο COVID-19» αναφέρει η Merck και προσθέτει: «Αυτή η ενέργεια συμπληρώνει τη δωρεά της εταιρείας μας που ανακοινώθηκε παλαιότερα για τη διεθνή κλινική δοκιμή DISCOVERY, με χορηγό το γαλλικό ινστιτούτο INSERM (Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale)».

Η ιντερφερόνη βήτα-1α, στη φαρμακοτεχνική μορφή του ενέσιμου διαλύματος σε προγεμισμένες σύριγγες ενδείκνυται για τη θεραπεία υποτροπιάζουσας Σκλήρυνσης κατά πλάκας. Μέχρι σήμερα, η ιντερφερόνη βήτα 1-α δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή ως θεραπεία για τον COVID-19 ή για χρήση ως αντι-ιϊκός παράγοντας.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις παγκόσμιες και τις εθνικές υγειονομικές αρχές για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών που έχουν επηρεαστεί από τον COVID-19» καταλήγει η δήλωση της Merck.

Διαβάστε επίσης:

Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων - Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν έχει «πληγώσει» ο κορονοϊός

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις