ΦΑΡΜΑΚΟ

DEMO ΑΒΕΕ: Για άλλη μια χρονιά βραβεύτηκε στα «Diamonds of the Greek Economy 2019»

DEMO ΑΒΕΕ: Για άλλη μια χρονιά βραβεύτηκε στα «Diamonds of the Greek Economy 2019»

Σημαντική διάκριση απέσπασε για άλλη μια χρονιά η φαρμακοβιομηχανία DEMO για την επιχειρηματική πορεία της και το υγιές μοντέλο ανάπτυξής της, στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, “Diamonds of the Greek Economy 2019”, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της χώρας εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα για τις προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ενώ βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν οι επιχειρήσεις «διαμάντια» από όλο το επιχειρηματικό φάσμα (βιομηχανία, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες).

Το βραβείο, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της DEMO ΑΒΕΕ, παρέλαβε η Στάβη Σπανού, Υπεύθυνη ΜΜΕ & Επικοινωνίας της εταιρείας, από την Τέα Αντωνίου, μέλος Δ.Σ «Ελληνική Παραγωγή», Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.

Η DEMO, κατά τη δεκαετία 2008 – 2018 και παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος του φαρμάκου, έχει επενδύσει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, έχει σχεδόν διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της καταγράφοντας αύξηση 42% ενώ επιπλέον έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό, ανέφερε η κ. Σπανού και πρόσθεσε:

«Όπως έχει αναφερθεί και από την πλευρά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν 300 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία σε μονάδες παραγωγής φαρμάκων συμβατικής και νέας τεχνολογίας και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της φαρμακοβιομηχανίας στην απασχόληση και την εθνική οικονομία. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να απελευθερωθούν οι επενδύσεις στο χώρο του φαρμάκου είναι η εξάλειψη των επιστροφών clawback που δίνει άδικα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ισοδυναμούν με ένα επιπρόσθετο έμμεσο φορολογικό βραχνά που φτάνει το 60%.»

Η εκδήλωση για τις καταξιωμένες επιχειρηματικές διακρίσεις είχε στόχο να αναδειχθούν, οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, τα «εργαλεία» που αξιοποιούν οι εν λόγω επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Το «παρών» έδωσαν Υπουργοί, εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι εκατοντάδων επιχειρήσεων, σημαντικών επιχειρηματικών φορέων καθώς επίσης και εκπρόσωποι ξένων εμπορικών αντιπροσωπειών που εδρεύουν στην Ελλάδα.