ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας;

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας;

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η λίστα με τις χώρες που διαχειρίζονται καλύτερα την πανδημία

Αυτή τη στιγμή, η πιο ασφαλής χώρα στην Ευρώπη και με την καλύτερη διαχείριση στο θέμα του κορονοϊού είναι η Γερμανία σύμφωνα με τους αναλυτές του think tank Deep Knowledge Group (DKG). Μάλιστα είναι η δεύτερη πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο! Πρώτο είναι το Ισραήλ και τρίτη η Νότιος Κορέα. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Αυστραλία και η Κίνα.

Το ρεπορτάζ του Spiegel αναφέρει ότι οι αναλυτές έλαβαν υπόψη τους πολλά και διαφορετικά κριτήρια για να φτιάξουν την σχετική λίστα. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά ήταν ο χρόνος ισχύος των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός παραβίασής τους, το εύρος της απαγόρευσης μετακινήσεων, η μαζικότητα διαγνωστικών τεστ αλλά και η διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση με την Κύπρο να καταλαμβάνει την 29η. «Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης», αναφέρει ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι. «Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Έτσι μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα – Ποια μέτρα θα ισχύσουν