ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από εμβόλιο - Όσοι εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα

Κορονοϊός: Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από εμβόλιο - Όσοι εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα
Pixabay

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην κούρσα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού εμφάνισε ένα υποψήφιο εμβόλιο

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, ετοιμάζεται να ξεκινήσει άμεσα τη δεύτερη φάση των δοκιμών.

Τα ευρήματα βασίζονται σε αποτελέσματα από τα πρώτα οκτώ άτομα που το καθένα έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου, ξεκινώντας τον Μάρτιο.

Αυτοί οι άνθρωποι, υγιείς εθελοντές, έκαναν αντισώματα που στη συνέχεια δοκιμάστηκαν σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο και μπόρεσαν να σταματήσουν την αναπαραγωγή του ιού - τη βασική απαίτηση για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Τα επίπεδα αυτών των λεγόμενων εξουδετερωτικών αντισωμάτων ταιριάζουν με τα επίπεδα που βρέθηκαν σε ασθενείς που είχαν αναρρώσει μετά την προσβολή του ιού στην κοινότητα.

Η εταιρεία είπε ότι προχωρά σε ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα, με τη δεύτερη φάση να περιλαμβάνει 600 άτομα και σύντομα και μια τρίτη φάση να ξεκινά τον Ιούλιο με τη συμμετοχή χιλιάδων υγιών ανθρώπων. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε στη Moderna το προβάδισμα για τη δεύτερη φάση στις αρχές του μήνα.

«Εάν αυτές οι δοκιμές πάνε καλά, ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2021», δήλωσε ο Dr. Tal Zaks, επικεφαλής ιατρός της Moderna. Πόσες δόσεις μπορεί να είναι έτοιμες δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά ο Δρ Zaks είπε, «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

Προς το παρόν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία ή εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Δεκάδες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Κίνα αγωνίζονται να παράγουν εμβόλια, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους.

Με πληροφορίες από: New York Times

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 165 θάνατοι στην Ελλάδα - 2 νέα κρούσματα - 2.836 στο σύνολο