ΥΓΕΙΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας»

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19.00 στον πεζόδρομο του Θησείου, μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.  Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης: «Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας».

Στην εν λόγω εκδήλωση εκπαιδευτές από τους Τομείς της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ θα επιδείξουν τρόπους παροχής Πρώτων Βοηθειών για πνιγμονή, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα πάντα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Επίσης θα γίνει επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών και για το απαραίτητο περιεχόμενο του κιτ Πρώτων Βοηθειών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραδίδει μαθήματα Α΄ Βοηθειών από το 1962. Το 2019 ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 4.635 ανθρώπους, 565 εθελοντές Σαμαρείτες και 4.070 πολίτες.

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως στην Ελλάδα σε τροχαία. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα ατυχήματα είναι η κύρια αιτία τραυματισμών και θανάτων παιδιών και νέων έως 25 ετών. Τα ατυχήματα, ιδίως στο σπίτι είναι η κύρια παιδική «ασθένεια».

Dr. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του ΕΕΣ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών ανέφερε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε το 2000 από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τη Διεθνή Ερυθρά Ημισέληνο και γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του μηνός Σεπτεμβρίου. Έτσι λοιπόν και φέτος, μεθαύριο Σάββατο 12 του μηνός γιορτάζουμε την Παγκόσμια ΗμέραΠρώτων Βοηθειών.

Ο στόχος, ο σκοπός του εορτασμού αυτού είναι να τονιστεί πρωτίστως η σπουδαιότητα, η αναγκαιότητα των πρώτων βοηθειών τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε μια έκτακτη ανάγκη εκεί όπου η παροχή πρώτων βοηθειών, όταν είναι έγκαιρη και σωστή, μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Πρώτες βοήθειες λοιπόν, μια πράξη καθαρά ανθρωπισμού. Όλοι μπορούμε να μάθουμε πρώτες βοήθειες και όλοι όταν χρειαστεί, όταν τις μάθουμε μπορεί να σώσουμε συνανθρώπους μας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους υπέροχους εθελοντές του, με τα άξια μόνιμα στελέχη του διαθέτει μια ποικιλία προγραμμάτων παροχής και εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών. Παράλληλα, στηρίζονται τα προγράμματα αυτά σε άριστες σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, που μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε μια πλήρως διαδραστική, δυναμική εκπαίδευση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Φέτος, το μήνυμα που παγκοσμίως έχει εκπέμψει η Διεθνής Ομοσπονδία είναι “Πρώτες Βοήθειες εν μέσω Πανδημίας”. Και πράγματι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ήδη από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής κρίσης της πανδημίας του COVID – 19 έχει πλήρως προσαρμοστεί στις επιταγές της πολιτείας, έχει πλήρως προσαρμοστεί στις επιταγές της επιστήμης και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ώστε οι πρώτες βοήθειες που διδάσκονται ή οι πρώτες βοήθειες που θα παρέχονται σε όσους χρειαστούν αυτή τη βοήθεια να είναι απόλυτα, απόλυτα ασφαλείς» λέει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr