ΥΓΕΙΑ

Κακοκαιρία: Κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων - Τι θα γίνει με τα ραντεβού

Κακοκαιρία: Κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων - Τι θα γίνει με τα ραντεβού
INTIME NEWS

Κακοκαιρία: Αναβλήθηκαν όλοι οι προγραμματισμένοι για σήμερα, Τρίτη (16/02/2021), εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στο νομό Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την αναπλήρωση των ραντεβού, ωστόσο, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων να είναι ορατός. «Σε πάρα πολλά νοσοκομεία έως αύριο πρωί λήγουν εκατοντάδες δόσεις εμβολίων. Οι υπεύθυνοι των εμβολιαστικών κέντρων αγωνιούν γιατί ούτε ο στρατός μπορεί να βρει ένστολους να εμβολιασθούν. Θα πρέπει επίσημα το Υπουργείο να απευθυνθεί στους πολίτες, όποιος μπορεί να προσεγγίσει τα νοσοκομεία να προσέλθει να εμβολιασθεί. Θα χαθούν τα εμβόλια» προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πολίτες και υγειονομικοί δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «οι συνάδελφοι μας ενημερώνουν ότι δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμα τα εμβολιαστικά κέντρα σήμερα. Είναι αδύνατες οι μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις. Παίρνουν τηλέφωνο άτομα που έχουν ραντεβού για εμβολιασμό και δηλώνουν αδυναμία να φθάσουν».

Στα νοσοκομεία, η πίεση από τα αυξανόμενα περιστατικά κορονοϊού είναι μεγάλη, με την κακοκαιρία να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Το πρωί στα νοσοκομεία παρέμεινε το προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας, μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν οι συνάδελφοί τους. Φορώντας στολές υψηλής προστασίας για περισσότερο από 12 ώρες, προσέφεραν περίθαλψη σε περιστατικά κορονοϊού. «Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εξαντλητικό» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει: «Αξίζουν το σεβασμό όλων. Όχι λόγια, χειροκροτήματα. Πράξεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG Κακοκαιρία: Λευκή «εισβολή» στην Αττική - Χιόνια μέχρι και στην Ακρόπολη