ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Ζούμε δεύτερο Νοέμβριο για τις ΜΕΘ» - Δραματική περιγραφή γιατρού στο «Παπαγεωργίου»

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη ασθενής
Φωτογραφία αρχείου
ΙΝΤΙΜΕ

Τις δύσκολες στιγμές όσον αφορά τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιέγραψε ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου

Για έναν δεύτερο… Νοέμβριο όσον αφορά την κατάσταση στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο ακτινολόγος , επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου.

Όπως είπε στον Real Fm 107,1 μια ώρα μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας, στο «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονταν 36 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες από αυτές τις κλίνες «διασκευάστηκαν ως τέτοιες εκ των ενόντων», ενώ πριν από δυο μέρες νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, στο ίδιο νοσοκομείο, 23-24 ασθενείς με κορoνοϊό.

«Δεν υπάρχει χώρος για να διασωληνωθεί οποιοσδήποτε άλλος ασθενής που τυχόν έχει ανάγκη κλίνης εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ακτινολόγος έκανε λόγο, επίσης, για ελάχιστα περιθώρια στο σύστημα υγείας προσθέτοντας ότι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη συν-εφημερία με το «Άγιος Παύλος» ήταν και ο αριθμός των νέων εισαγωγών που διαμορφωνόταν σήμερα το πρωί σε 55-56.

«Τα πράγματα χειροτερεύουν. Είναι πολύ δύσκολα. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι η χειρότερη», επανέλαβε και εξέφρασε την ελπίδα να μην ακολουθήσει «Μεγάλη Εβδομάδα» όσον αφορά και στην εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη χώρα.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ακόμη πως τα άτομα που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, ενώ η διάρκεια της νοσηλείας είναι μεγαλύτερη λόγω των μεταλλάξεων.

Προειδοποίησε, τέλος, ότι αν ξεφύγει η κατάσταση από πολιτεία και πολίτες στη λογική του «δεν αντέχουμε άλλο« και «δεν ελέγχουμε ή δεν αυτοελεγχόμαστε» τότε «θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για Πάσχα, εστίαση, σχολεία και τουρισμό – Οι κρίσιμες ημερομηνίες