ΥΓΕΙΑ

Έκτακτα οδοντιατρικά περιστατικά το καλοκαίρι και προφυλάξεις - Λίστα οδοντιάτρων για τον Αύγουστο

Οδοντιατρείο
INTIME NEWS

Λίστα oδοντιάτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών το μήνα Αύγουστο, καταρτίζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ).

Οι ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται από την 1η μέχρι το τέλος Αυγούστου, για τα οδοντιατρεία που θα είναι ανοιχτά στην περιοχή τους, είτε από την ιστοσελίδα του ΟΣΑ, είτε τηλεφωνικά (2103821109) από τη Γραμματεία του Συλλόγου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών ο ΟΣΑ έχει εκδώσει τον δεκάλογο του καλοκαιριού:

– Λόγω Covid-19 προμηθευτείτε οδοντόβουρτσες με ειδική προστατευτική θήκη και πλένετε απαραιτήτως τα χέρια σας πριν και μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

– Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσα σας.

– Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές επισκεφτείτε προληπτικά τον οδοντίατρο σας. Περιορίστε την κατανάλωση σακχαρούχων αεριούχων ποτών και αυξήστε τη λήψη φυσικών χυμών ή γαλακτοκομικών προϊόντων.

– Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις και τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.

– Προσοχή στις καταδύσεις από βράχους προκυμαίες ή σκάφη. Κακή εκτίμηση του βάθους της θάλασσας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στα δόντια.

– Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος τα δόντια φύγουν από τη θέση τους διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Επαναφέρετε τα στην αρχική θέση και επισκεφθείτε το πλησιέστερο οδοντιατρείο. Εάν έχουν φύγει από το στόμα φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επισκεφθείτε επειγόντως οδοντίατρο.

– Περιορίστε την κατανάλωση σοκολατών, καραμελών, παγωτών και διαφόρων γλυκαντικών ουσιών σε τυποποιημένη μορφή (καραμέλες, τσίχλες κλπ).

– Τρώτε άφθονες ποσότητες από φρούτα και λαχανικά.

– Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα απαραιτήτως.

– Μετά το τέλος των διακοπών επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την εξέταση και οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους -Τι ισχύει για τις υπαίθριες εργασίες