ΥΓΕΙΑ

Συμβάσεις με γιατρούς και τακτικές πληρωμές προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Συμβάσεις με γιατρούς και τακτικές πληρωμές προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Από αύριο αρχίζει η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ενώ μελετάται και η παροχή κινήτρων στους γιατρούς που συμβάλλουν στον εξορθολογισμό των δαπανών του Οργανισμού.

Παράλληλα, υπουργείο Υγείας και διοίκηση ΕΟΠΥΥ, δεσμεύονται για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου 15θημερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρης και Κυρ. Σουλιώτης, αντίστοιχα, σε σημερινή συνάντησή τους με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και στη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αρτιότερη συνεργασία του οργανισμού με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε:

«Η συμβολή του ανωτάτου θεσμικού οργάνου των γιατρών και κατά νόμου συμβούλου της Πολιτείας, στην αγαστή συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με το ιατρικό σώμα είναι εξαιρετικά εποικοδομητική. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα είναι βασικός συνομιλητής μας στις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ. Εκτιμώ την ώριμη στάση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε:

«Η συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά διεξήχθη σε θετικότατο κλίμα. Ευχαρίστησα τον Αναπληρωτή Υπουργό για τη συνεχή συνεργασία που υπάρχει και θα υπάρξει στο μέλλον προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η ασφαλής υγεία και περίθαλψη του Ελληνικού λαού, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων ιατρών»

Ροή Ειδήσεων