ΥΓΕΙΑ

Άδωνις: Και χωρίς τους γιατρούς θα προχωρήσουμε τη μεταρρύθμιση

Άδωνις: Και χωρίς τους γιατρούς θα προχωρήσουμε τη μεταρρύθμιση

Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην υγεία και μάλιστα χωρίς την συναίνεση των γιατρών, εάν αυτοί συνεχίσουν να αντιστέκονται, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Αναφορικά με την συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός παραδέχθηκε πως το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των τελευταίων στον ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να γεφυρώνεται. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε όμως πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και σημείωσε πως αν οι απεργοί επιμείνουν στις θέσεις τους η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς την απόλυτη συναίνεση: «Αν εννοείται πως για να πετύχουμε τη μεταρρύθμιση πρέπει να την σταματήσουμε ή να την ακυρώσουμε, τότε καταλάβετε όλοι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ακόμη πως μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει από τις υπηρεσίες του υπουργείου το πλήρες σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες με το που θα «πάρει το χαρτί»...

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξαντλούνται τα ραντεβού των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ