ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: «Ύποπτη» υπέρβαση του πλαφόν στις ιατρικές επισκέψεις

ΕΟΠΥΥ: «Ύποπτη» υπέρβαση του πλαφόν στις ιατρικές επισκέψεις

Παραθυράκια σε «επιτήδειους» φέρεται να αφήνει η πολιτική του υπουργείου Υγείας περιστολής των δαπανών, την οποία εγκαινίασε ο πρώην υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με το πλαφόν ανά μήνα στις επισκέψεις σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.


Σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων που έχουν φτάσει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κάποιοι συμβεβλημένοι ιατροί φέρονται να δηλώνουν από τις πρώτες ημέρες του μήνα ότι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν επισκέψεων και στη συνέχεια ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης.

Όπως είναι γνωστό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν 300 επισκέψεις τον μήνα (μέχρι τις 30 Ιουνίου) και το αντίτιμο αυτών των επισκέψεων καταβάλλεται από τον Οργανισμό.

Από τον εκτεταμένο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι γιατροί μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις, ενώ 16 καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή, και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε μέσα σε αυτή την ημέρα 170 επισκέψεις.

Ενδεικτικά, επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, «τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα».

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους 128 ιατρούς να δώσουν εξηγήσεις και τονίζει ότι ο έλεγχος «δεν αποτελεί δίωξη των γιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών που λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων».

«Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους για την προστασία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιατρών- συνεργατών του, που εκτίθενται από την παραβατικότητα των λίγων» καταλήγει ο ΕΟΠΥΥ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη συνάντηση Βορίδη-Βλασταράκου

Χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ μέσα στο καλοκαίρι;