ΥΓΕΙΑ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ειδομένη – Αναπνευστικά κυρίως τα προβλήματα των προσφύγων

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ειδομένη – Αναπνευστικά κυρίως τα προβλήματα των προσφύγων

Την ανάγκη να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης, σε στεγασμένους χώρους, επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Χειρουργικής, Θανάσης Γιαννόπουλος, προκειμένου να μην απειληθεί η υγεία τους λόγω των συνεχώς επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε σήμερα (09/03/2016) τον προσφυγικό καταυλισμό, προκειμένου να διαπιστώσει τον βαθμό της ετοιμότητας της υγειονομικής επιτήρησης από τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως διαπίστωσε, η κατάσταση στην Ειδομένη παρά τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί είναι ελεγχόμενη υγειονομικά, ενώ προβλήματα που υπάρχουν στα παιδιά αλλά και τους ενήλικες είναι περισσότερο αναπνευστικά. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα θέμα επιδημίας (π.χ. γαστρεντερίτιδας).

Τόνισε ότι δεν υφίσταται θέμα υγειονομικής ασφάλειας, «υγειονομικής βόμβας» όπως έχει ακουστεί. Η παρουσία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι προληπτική, πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος, προκειμένου να μην απειληθεί η υγεία των προσφύγων – μεταναστών, λόγω των συνεχώς επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών. Εφ’ όσον οι πρόσφυγες -μετανάστες μετακινηθούν σε στεγασμένους χώρους θα προστατευθούν και από τις καιρικές συνθήκες που είναι δυσμενείς για τη διαβίωσή τους, τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Γιαννόπουλος εξήρε το έργο του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού και επισήμανε ότι η πλήρης επιχειρησιακή δράση των μονάδων που συνεχώς εμπλουτίζονται από άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, θα διατηρηθεί στην περιοχή για όσο χρειαστεί. «Τα κλιμάκια καλύπτουν, ελέγχουν και επιτηρούν επιδημιολογικά την περιοχή με αρτιότητα» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος και εκτίμησε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Σχετικές ειδήσεις