Ξανθός: Μετά την αξιολόγηση πληρώνονται όλοι οι προμηθευτές

Newsbomb

Ξανθός: Μετά την αξιολόγηση πληρώνονται όλοι οι προμηθευτές

Ανάσα για την οικονομία και την κοινωνία θα φέρει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για το μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα του συνεδρίου «The Future of Healthcare in Greece».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Υπάρχουν στρεβλώσεις του παρελθόντος που ακόμα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Πέρσι δεν είχαμε χρονιά κανονικότητας. Φέτος εξετάσαμε το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προχωρούμε με δέσμη προσλήψεων για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι μετά την αξιολόγηση, θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «έχουμε συνεννοηθεί με το υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές».

«Για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει πόρους για δημόσιες δομές και θα πληρώσει τα χρέη του στα δημόσια νοσοκομεία» τόνισε.

Η επόμενη πρόκληση είναι η κάλυψη μεταναστών και προσφύγων, κατά τον υπουργό Υγείας, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, που ξεπερνούν 2,5 εκατ. ανθρώπους.

«Με στρατηγική συνεργειών με το υπουργείο Άμυνας και τις ΜΚΟ, μπορέσαμε να διαχειριστούμε το ζήτημα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ξένων οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Μπορούμε λοιπόν να συνεργαστούμε με τις υγιείς δυνάμεις στο χώρο της υγείας. Δεν θα μείνουμε στις παθογένειες του παρελθόντος και προχωρούμε σε μια ηθικοποίηση του χώρου της υγείας.

Η κοινωνία έχει κουραστεί και βαρεθεί να ακούει λόγια που διαψεύδονται. Σήμα μας είναι η αξιοπιστία και έχουμε την πολιτική βούληση, για να προχωρήσουμε με νέο σχέδιο» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διοργανώνεται από το Health Daily και την Boussias Communications με τη συνεργασία του International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR)-Greece Regional Chapter, του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved