ΥΓΕΙΑ

Νεφρολογική μονάδα παίδων στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Νεφρολογική μονάδα παίδων στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες αιμοκάθαρσης των παιδιατρικών ασθενών, δημιουργήθηκε Νεφρολογική Μονάδα Παίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», στο πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Παίδων της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Η Μονάδα στεγάζεται στο Δ’ Κτήριο του νοσοκομείου και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για δεύτερο μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Στη διαμόρφωση και λειτουργίας της Μονάδας συνέβαλε με ευγενική χορηγία η οικογένεια Δημητριάδη.

Όπως επισημαίνει η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, το γεγονός ότι υπήρξε επιτακτική ανάγκη κάλυψης των παιδιατρικών ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν περιτοναϊκή κάθαρση και έπρεπε να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση, οδήγησε στη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας. Περαιτέρω έπρεπε να υποστηριχθούν οι παιδιατρικοί ασθενείς που έρχονταν από την Αθήνα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού στο «Ιπποκράτειο», όπου και στεγάζεται η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων και ήδη υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Σχετικές ειδήσεις