ΥΓΕΙΑ

Η αξιολόγηση, η οικονομία, η κοινωνική δικαιοσύνη και κάπου στο βάθος η υγεία

Η αξιολόγηση, η οικονομία, η κοινωνική δικαιοσύνη και κάπου στο βάθος η υγεία

Με το βλέμμα στραμμένο στην αξιολόγηση βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως έγινε εμφανές και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, καθώς αυτή είναι που θα κρίνει και την περαιτέρω συζήτηση για το χρέος.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο Πρωθυπουργός, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα χθες σε όλους τους του υπουργούς παλιούς και κυρίως νέους, λέγοντας πως θα πρέπει να ξενυχτήσουν προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, ώστε να προχωρήσει η περίφημη αξιολόγηση και να κλείσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, ζήτησε να μην γίνουν εκπτώσεις, ούτε όμως και άσκοπες κωλυσιεργίες στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Και βέβαια, όπως έγραψε και χθες το onMed, το Μνημόνιο είναι πάντα εκεί, δεν αλλάζει, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ωστόσο αυτό που πρέπει να διέπει το κυβερνητικό έργο και την επανεκκίνηση (για την οποία έγινε πολύ κουβέντα από τους υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σχολιάζοντας τον Ανασχηματισμό) είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Ένας λαός που τα έχει δώσει όλα εδώ και 7 χρόνια, που δεν έχει σηκώσει κεφάλι από τα βάρη, με μία καταρρακωμένη δημόσια υγεία και με εξαντλημένους υγειονομικούς, με μία οικονομία που δεν μπορεί να πάρει μπροστά και να αναπτυχθεί και με μία ευάλωτη επιχειρηματικότητα, το μείγμα πολιτικής, πρέπει να αλλάξει.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr