ΝΔ: Χωρίς κεντρικό κλιματισμό νοσοκομεία της χώρας την ώρα του καύσωνα

Newsroom Newsroom

ΝΔ: Χωρίς κεντρικό κλιματισμό νοσοκομεία της χώρας την ώρα του καύσωνα

Απροετοίμαστα βρέθηκαν πολλά νοσοκομεία της χώρας, να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, με τους κεντρικούς κλιματισμούς είτε να μην λειτουργούν είτε να μην αποδίδουν, επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονομου.

Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν «εγκληματική αμέλεια» το γεγονός ότι πολλά δημόσια νοσοκομεία δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δεδομένες κλιματολογικές συνθήκες.

«Για παράδειγμα και σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου" τα κλιματιστικά είναι πανάρχαια, στάζουν νερά και υπολειτουργούν την ίδια στιγμή που φιλοξενούνται γυναίκες εκεί με έντονα προβλήματα υγείας και μωρά στη μονάδα νεογνών. Αντίστοιχα περιστατικά παρατηρούνται και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Προβλήματα όπως ο χαλασμένος κλιματισμός στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος και συγκεκριμένα στην Παθολογική κλινική, το γεγονός ότι υπολειτουργεί ο κλιματισμός στη Μονάδα τεχνικού νεφρού, στο αιμοδυναμικό και τις δύο παθολογικές κλινικές του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, η χρήση ανεμιστήρων τη στιγμή που στις διοικητικές υπηρεσίες λειτουργεί κανονικά η ψύξη στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η παντελής απουσία κλιματισμού στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα ή τα χαλασμένα κλιματιστικά του ΠΓΝΠ Ρίου είναι μόνο μερικές περιπτώσεις όπου παρουσιάζονται περιστατικά απουσίας/κακής απόδοσης κλιματισμού. Επίσης, η παραβατικότητα εντός των χώρων των νοσοκομείων επιβαρύνει το πρόβλημα. Για παράδειγμα πρόσφατα στο Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας έγινε απόπειρα κλοπής κλιματιστικών από τους χώρους του νοσοκομείου» αναφέρουν οι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της ΝΔ και ερωτούν τον υπουργό Υγείας:

- Για ποιο λόγο δεν έχει συντηρηθεί από το χειμώνα ο κεντρικός κλιματισμός των νοσοκομείων ή να γίνουν επισκευές / προμήθειες όπου αυτά ήταν χαλασμένα;

- Είχαν εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια προς τα νοσοκομεία ώστε να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες ενέργειες; Εάν ναι, για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν;

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την αποκατάσταση του προβλήματος;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved