Αντι-μνημονιακό κόμμα σχεδιάζει ο Τράγκας;

Αντι-μνημονιακό κόμμα σχεδιάζει ο Τράγκας;

Καλοί φίλοι του blog, που έχουν πρόσβαση σε «ειδική» ενημέρωση, μας πληροφόρησαν ότι ο Γιώργος Τράγκας ετοιμάζει κόμμα!

Σε πολλούς έχουν μπει ανάλογες ιδέες. Δε χρειάζεται να διαβάσεις τις δημοσκοπήσεις για να διαπιστώσεις το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό μας σύστημα.

Είναι πασιφανές ότι πρωτοφανής μερίδα του κόσμου στρέφει την πλάτη της στους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς. Αλλά, βέβαια, και οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν, πιστοποιώντας ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο τέλος της μεταπολίτευσης.

Κι επειδή -στον πλανήτη αυτό- «κενά αέρος» δεν υπάρχουν, είναι βέβαιον ότι κάποιοι θα σπεύσουν να δώσουν εναλλακτικές στους ψηφοφόρους. Το πρόβλημα είναι ότι, σήμερα, δε φαίνεται να υπάρχει κάπου η ισχυρή προσωπικότητα, το δυνατό «άλογο» που θα τραβήξει το κάρο ενός νέου κόμματος, με προοπτική να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αλλά, ούτε ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας –παρά την αναμφισβήτητα πληθωρική του προσωπικότητα- δεν τοποθετεί τον εαυτό του επικεφαλής του κόμματος που φέρεται να σχεδιάζει. Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν έχει βρει την προσωπικότητα που θα ηγηθεί του σχήματος, αλλά ακούγονται διάφορα –ενδιαφέροντα, μέχρι και εντυπωσιακά- ονόματα. Πολλά εξ αυτών προέρχονται από το παραπαίον Alter και αφορούν σε προβεβλημένους δημοσιογράφους (περισσότερους από δύο). Θολό παραμένει, όμως, αν όντως τα ονόματα αυτά θα συμμετάσχουν στην κίνηση Τράγκα ή απλώς έχει κάποιες προκαταρκτικές επαφές μαζί τους, κι αν κάποιος εξ αυτών προορίζεται για ηγέτης του.

Κι αν τα ονόματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, απόλυτα ξεκάθαρη είναι η πολιτική πλατφόρμα του επερχόμενου (;) κόμματος: θα είναι απολύτως αντι-μνημονιακό. Η στόχευση είναι προφανής. Θα επιχειρήσει να συσπειρώσει τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες, μετά τη συμμετοχή Σαμαρά στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπαναχώρηση της Ν.Δ. από τη θέση «δεν ψηφίζω». Επίσης, θα επιδιώξει να προσεταιριστεί τους δυσαρεστημένους από τον Καρατζαφέρη, αλλά και τους απελπισμένους γενικώς (που είναι και οι περισσότεροι Ελληνες).

Στο πλαίσιο αυτό, ακούγεται και το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον επίσης αντι-μνημονιακό Δημαρά, η στάση του οποίου φαίνεται να «του βγαίνει» στα κουκιά.

Για να δούμε…

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Κάντε like3 στη σελίδα του blog στο facebook!

Κάντε follow2 στη σελίδα του blog στο twitter!