ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το τζίνι, ο Ινδός και ο Γιωργάκης μας

Το τζίνι, ο Ινδός και ο Γιωργάκης μας

Επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και γκρίζες, ένα αστείο, ένα χαμόγελο, λίγο γέλιο αξίζει όσο ένα κομμάτι χρυσάφι.

Αυτή η ιστορία που θα διαβάσετε σήμερα δεν είναι δική μου, αλλά μ' έκανε να γελάσω πολύ.

Είναι του καθηγητή Πολιτικών Θεσμών και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Θανάση Διαμαντόπουλου- ο οποίος κι αυτός προφανώς από κάποιον θα την έχει ακούσει. Διαβάστε τη λοιπόν και θα σας φτιάξει την υπόλοιπη μέρα.

Ένας φουκαράς Ινδός περπατώντας σε ένα χωματόδρομο του Νέου Δελχί βρίσκει πεταμένο ένα μπουκάλι, το παίρνει στα χέρια του και ξαφνικά βλέπει να βγαίνει ένα τζίνι μέσα από το μπουκάλι και να του λέει: «Πες μου ποιο όνειρό σου θέλεις να σου πραγματοποιήσω».

Ο πάμπτωχος Ινδός είχε πάντα ένα όνειρο να πάει μια εβδομάδα στα νησιά της Καραϊβικής. Το εκφράζει στο τζίνι που φροντίζει την ίδια στιγμή να του παρουσιάσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για το πιο μαγευτικό νησί στην Καραϊβική.

Όμως ο Ινδός δεν το παίρνει γιατί όπως του λέει, φοβάται να μπει σε αεροπλάνο και καράβι. «Θέλω να μου φτιάξεις έναν αυτοκινητόδρομο ώστε να πάω οδικώς εκεί», λέει στο τζίνι. Το τζίνι σκέφτεται λίγο, βλέπει ότι αυτό είναι αδύνατον να γίνει γιατί μεσολαβούν χιλιάδες μίλια θάλασσας και του λέει «ζήτα μου κάτι άλλο και θα στο πραγματοποιήσω αμέσως».

«Θέλω να καταλάβω τον τρόπο σκέψης του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γεωργίου Παπανδρέου» ζητάει τώρα από το τζίνι ο Ινδός.

Και ξαφνικά βλέπει το τζίνι να χτυπιέται και να τον ρωτάει τώρα με αγωνία: «Πες μου με πόσες λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα θέλεις τον αυτοκινητόδρομο Νέο Δελχί-Καραϊβική και στον κάνω αμέσως».

Είναι από τις πιο έξυπνες και αστείες ιστορίες που κυκλοφορούν για τον αγαπημένο μας Γιωργάκη.