ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν μας σώζουν τα ψιλικατζίδικα

Δεν μας σώζουν τα ψιλικατζίδικα

Περιμένω να δω τι ψάρια θα πιάσει αυτή η εκστρατεία των ειδικών ομάδων του ΣΔΟΕ που έχουν βγει στην πιάτσα για να ανακαλύψουν τους φοροφυγάδες μεγαλέμπορους, εστιάτορες, επιχειρηματίες της νύχτας και διάφορους τέτοιους καλούς ανθρώπους.


Για την ώρα, μαρίδα και αθερίνα είναι η ψαριά. Κάτι συναγρίδες, τόνοι και μαγιάτικα λείπουν από τα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Πάντα έτσι γίνονταν στην Ελλάδα. Οι μεγαλοκαρχαρίες συνέχιζαν ανενόχλητοι το σεργιάνι τους με ανοιχτό το στόμα και πληρώνανε τη νύφη κάτι σπάροι και κουτσομούρες.

Είπανε ότι αυτό που οδηγεί στην κατάρρευση των οικονομικών της Ελλάδας πρέπει να τελειώσει. Όμως συνεχίζεται.

Για επικοινωνιακούς λόγους το υπουργείο Οικονομικών καθημερινά αναγγέλλει ανακάλυψη φοροφυγάδων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Κάτι μπακάλικα, καφενεία και φούρνοι συνήθως είναι οι τεράστιοι φοροφυγάδες. Α, ξέχασα και τα ψιλικατζίδικα.

Αλλά δεν μας σώζουν τα ψιλικατζίδικα σύντροφοι του ΣΔΟΕ, όσο κι αν κλέβουν την εφορία. Επιχειρήσεις μεγάλων, γνωστών ονομάτων, που τα σπάνε κάθε νύχτα στα μπουζούκια τους πιάσατε να κλέβουν; Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι λείπουν από τις λίστες του ΣΔΟΕ.

Άρα όλα γίνονται για το θεαθήναι. Και τη λέζα την πληρώνει πάλι ο μικρός.

Εύκολο είναι ρε παλικάρια του ΣΔΟΕ να πιάνετε τον μπακάλη ή το καφενείο της γειτονιάς που φοροδιαφεύγει. Για τον μεγάλο, τον επώνυμο, τον τεράστιο, με την τζιπούρα, την πισίνα και τη βιλάρα στα βόρεια προάστια, έχετε τα «γκατς» για να τους πιάσετε;

Γιατί μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.