ΑΠΟΨΕΙΣ

Εισβολή στον Έβρο: Αυτή τη φορά δεν θα είμαστε μόνο 300…

Εισβολή στον Έβρο: Αυτή τη φορά δεν θα είμαστε μόνο 300…

Σουλτάνε, αυτή τη φορά δεν θα είμαστε 300… - Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ερντογάν. Πολύ μεγάλο. Και μιλάω σοβαρά - Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος 

Γιατί σε δύσκολους καιρούς, σε μια εποχή που το να δηλώνεις πατριώτης σε καθιστά αυτόματα «φασίστα», ο Τούρκος πρόεδρος, έφερε όλους τους Έλληνες στις επάλξεις. Και μάλιστα μια γροθιά. Όπως παλιά. Όπως τότε που οι λιγότεροι τα έβαλαν με τους περισσότερους, τους δυνατότερους, τους πιο ισχυρούς και -μαντέψτε- νίκησαν οι λιγότεροι. Νίκησαν οι Έλληνες.

Άπειρα τα παραδείγματα στο πέρασμα των χρόνων. Άπειρες οι φορές που ο Ελληνισμός ένιωσε την απειλή και απάντησε όπως έπρεπε. Νικώντας.

Από τους πρόγονους του Ερντογάν, μέχρι τον Χίτλερ, όσοι επιχείρησαν να τα βάλουν με τον Έλληνα το μετάνιωσαν πικρά. Και το μετάνιωσαν γιατί αυτός εδώ ο λαός όταν είναι ενωμένος, μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Αυτό που γίνεται στον Έβρο δεν έχει να κάνει με μετανάστες και πρόσφυγες. Έχει να κάνει με εισβολείς. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ο Έλληνες βοήθησε από το υστέρημα του, τον πρόσφυγα και τον μετανάστη. Ακόμη κι όταν και ο ίδιος δεν είχε να φάει. Έκοβε το ψωμί στα δύο, μοίραζε το γάλα για να ταϊσει το παιδί του ξένου.

Δυστυχώς περισσότερο από τον Ερντόγαν και λιγότερο από τους ξένους, η συμπόνοια και εν συνεχεία η ανοχή, έχει εκλειφθεί ως αδυναμία.

Βλέπεις οι λιμενικοί μας πέφτουν στη θάλασσα για να σώσουν τις βάρκες και όχι για να τις βουλιάξουν. Οι φαντάροι μας βοηθούσαν τον κόσμο να περάσει το ποτάμι, δεν τον έπνιγαν εκεί.

Η μικρή και καταχρεωμένη Ελλάδα, φορτώθηκε στην πλάτη της όλης της γης τους κατατρεγμένους. Τα θύματα ενός πολέμου που προκάλεσε ο Ερντογάν και οι φίλοι του. Αυτός που τώρα ζητάει και τα ρέστα. Όμως μέχρι εδώ. Η υπομονή εξαντλήθηκε.

Αν ήταν πολιτισμός να μπαίνει όποιος θέλει στο σπίτι του άλλου, θα κοιμόμασταν με ανοικτές τις πόρτες. Κι όσοι την εισβολή, την καταπάτηση των συνόρων, την προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδας και της Ευρώπης, τη βαφτίζουν «πολιτισμό», ας μας συγχωρέσουν εμάς τους απολίτιστους που θέλουμε να ζήσουμε και στα επόμενα 100 χρόνια όπως τα 100 προηγούμενα.

Με τις γυναίκες να μην θεωρούνται ζώα, τον βιασμό να μην θεωρείται έθιμο και την καταστροφή των εκκλησιών και των μνημείων να μην θεωρείται… ένδειξη πολυπολιτισμικού! Στον Έβρο σήμερα χτυπάει η καρδιά ολόκληρου του Ελληνισμού.

Όλων των Ελλήνων. Αυτών που σήμερα είναι εκεί, αύριο στη Χίο και μεθαύριο στο Καστελόριζο. Για να καταλάβει ο Ερντογάν ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο είναι μαθημένοι να φυλάνε Θερμοπύλες.

Και αυτή τη φορά σουλτάνε μου, δεν θα είναι μόνο 300… Θα είμαστε όλοι μαζί. Μια γροθιά. Και μάλιστα χωρίς Εφιάλτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ΣΟΚ από τον Έβρο: «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Κάψτε τα ελληνικά σκυλιά» φωνάζουν οι μετανάστες