ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πρόωρες εκλογές και οι αστάθμητοι.... παράγοντες

Οι πρόωρες εκλογές και οι αστάθμητοι.... παράγοντες
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Το ερώτημα για το αν θα κάνει τελικά πρόωρες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι «γιατί ο Μητσοτάκης θέλει πρόωρες εκλογές;», αν βέβαια ισχύει κάτι τέτοιο. Το «γιατί;» έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία από το «πότε;» - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Αν δεν ξέρουμε το «γιατί;», δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον χρόνο διενέργειας.

Το επιχείρημα ότι θέλει εκλογές για να σπάσει την απλή αναλογική (κάτι που υποστήριζα κι εγώ), δεν ισχύει πλέον. Χάνει έδαφος λόγω της δυσθεώρητης οικονομικής κρίσης.

Στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης δεν ειναι πλέον η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δεδομένα αλλάζουν λόγω κορωνοϊού και εισέρχονται αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες που κανείς δεν είχε υπολογίσει πριν απο ένα μήνα...

Κάλπες στήνεις όταν ξέρεις οτι θα κερδίσεις και θα βγεις δυνατότερος από πριν, αυτό είναι κανόνας. Όχι μόνο για να κερδίσεις απλά.

Το οτι παίζουν συνεχώς δημοσκοπήσεις με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ΝΔ, δεν σημαίνει οτι πάμε σε εκλογές. Χτίζει απλά το κυβερνών κόμμα μια παράσταση νίκης. Ένα πάντα χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον.

Η παράσταση νίκης χρειάζεται να έχει βάθος χρόνου, δεν αρκεί αποτύπωμα στιγμής.

Ναι είναι αλήθεια οτι ο Κυριάκος αυτή τη στιγμή παίζει μπάλα μόνος του. Πρακτικά δεν έχει αντίπαλο. Οι εσωτερικές αρρυθμίες στην Κουμουνδούρου, δεν επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί εκλογές. Τουλάχιστον όχι τώρα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα πλέον δεν είμαι καθόλου σίγουρος και για το σενάριο που προέβλεπε διπλές κάλπες, συνεχόμενες δηλαδή.

Όλα αυτά είναι εξόχως παρακινδυνευμένα.

Ο μόνος βέβαιος είναι ο ανασχηματισμός.

Κάλπες το καλοκαίρι δεν βλέπω, όσο κι αν ορισμένοι δεξιοί εισηγούνται στον Μητσοτάκη να τις κάνει. Ευτυχώς που δεν τους ακούει... Θα μου πεις αν τους άκουγε δεν θα ήταν πρωθυπουργός. Σωστό κι αυτό...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια για τα τεστ κορονοϊού ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα