ΑΠΟΨΕΙΣ

Στην Ουκρανία έβγαλαν Πρόεδρο έναν κωμικό. Εδώ βγάζουμε απλά… αστείους!

Στην Ουκρανία έβγαλαν Πρόεδρο έναν κωμικό. Εδώ βγάζουμε απλά… αστείους!
Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξελέγη πανηγυρικά νέος πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας. Με το εντυπωσιακό ποσοστό 73%. Ο Ζελένσκι, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός - Γράφει ο Νίκος Συρίγος 

Ο Ζελένσκι, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Βγάζει από αλλού το ψωμί του.

Είναι κωμικός. Κάτι μεταξύ Μάρκου Σεφερλή και Λάκη Λαζόπουλου. Περίπου.

Οι Ουκρανοί τον ψήφισαν γιατί τους είπε ότι θα πατάξει τη διαφθορά της εξουσίας. Και το έλεγε σοβαρά.

Μένει να δούμε αν θα το πράξει.

Οι ειδικοί λένε ότι η ψήφος στον Ζελένσκι, ήταν ψήφος διαμαρτυρίας στον απερχόμενο Πρόεδρο, τον Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος πέρα από το ότι έβαλε τους Ουκρανούς σε πόλεμο με τη Ρωσία, η κυβέρνηση του εξελίχτηκε σε μία από τις πιο διεφθαρμένες στην Ιστορία της χώρας.


Μέσα στην απελπισία τους, οι Ουκρανοί, έδωσαν την ψήφο τους σε έναν κωμικό. Επαγγελματία ηθοποιό, ελπίζοντας ότι ως Πρόεδρος της Χώρας, δεν θα τους κοροϊδέψει. Θα κάνει ότι ακριβώς τους υποσχέθηκε. Δεν θα είναι δηλαδή… ηθοποιός.
Στη χώρα που λέγεται Ελλάς, οι πολίτες-ψηφοφόροι ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη διαδρομή. Ψηφίζουν αυτόν που τους κοροϊδεύει καλύτερα. Κάποιες φορές μάλιστα εν γνώσει τους. Πότε γιατί δεν έχουν καλύτερη επιλογή και πότε διότι τους αρέσει να τρώνε, μας αρέσει να τρώμε, την παραμύθα. Πολλά τα παραδείγματα και φοβάμαι ότι θα προκύψουν και άλλα στο μέλλον.


Δεν ξέρω τι θα γινόταν εδώ χάμω, αν ο Σεφερλής έβαζε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός… Αν θα τον πιστεύαμε και θα τον ψηφίζαμε. Εδώ κάποτε βγάλαμε τη… «Σελήνη» από τη «Λάμψη». Ξέρω όμως σίγουρα ότι οι Ουκρανοί, πέρα από το ότι είναι πολύ… μπροστά από εμάς, είναι και πιο ειλικρινείς ως προς τις επιλογές τους. Γιατί; Γιατί επέλεξαν να τους κυβερνήσει ένας κωμικός, συνειδητά.

Εδώ πάλι, βγάζουμε απλά όλους τους αστείους. Που είναι και κακοί ηθοποιοί… Κάκιστοι. Απ’αυτούς που δεν πιστεύουν στο Θεό αλλά τρέχουν στις εκκλησίες να μαζέψουν ψήφους. Που δεν τους αρέσει η λέξη «πατρίδα» αλλά προεκλογικά θυμούνται να κάνουν τους πατριώτες. Που κάνουν το παν για να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια αλλά φωτογραφίζονται με την κυρά και τα παιδιά για λόγους… επικοινωνιακούς!


Γι’αυτό, σας λέω, χίλιες φορές να βγάλεις έναν κωμικό… Τουλάχιστον με αυτόν θα διασκεδάζεις.