Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Κωσταράκος στον εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας

Ο Κωσταράκος στον εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Νίκο Δένδια, παρέστη σήμερα (4/12/2014) στις εκδηλώσεις εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ταγματάρχη (ΠΒ) Κωστάκη Δημητρίου, ο οποίος συμμετείχε στους αγώνες 1912-13 για την απελευθέρωση της Ηπείρου, στις εκστρατείες της Ουκρανίας το 1919 και της Μικράς Ασίας το 1923 καθώς και στις επιχειρήσεις του 1940 όπου και πολέμησε με το κλιμάκιο πυροβολικού στην περιοχή Χάνι – Δελβινάκι.

Για τον απαράμιλλο ηρωισμό του τιμήθηκε με πλήθος μεταλλίων και παρασήμων όπως Πολεμικό Σταυρό Γ΄ Τάξεως (Δις), Αργυρούν Μετάλλιο Ανδρείας, Χρυσού Αριστείου Ανδρείας κ.α. Απεβίωσε στις 3 Νοεμβρίου 1961.

Σχετικές ειδήσεις