Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Γούντι Άλλεν: Αντί για Πλάτωνα διαβάζω για Grexit

Γούντι Άλλεν: Αντί για Πλάτωνα διαβάζω για Grexit

«Είναι φριχτό. Κάθε μέρα ανοίγω την εφημερίδα και διαβάζω για την ελληνική καταστροφή. Εκεί όπου γεννήθηκε η τραγωδία, η φιλοσοφία, οι επιστήμες και η δημοκρατία.Διαβάζουμε ότι πολύ σύντομα θα φύγουν από το ευρώ, ότι η ανεργία έχει φτάσει σε εφιαλτικά επίπεδα και ότι το τέλος πλησιάζει. Είναι κρίμα. Αντί να διαβάζουμε για τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε από οικονομία διαβάζουμε αυτά τα τρομακτικά πράγματα. Είναι κρίμα», είπε ο μεγάλος σκηνοθέτης Γούντι Αλλεν.

Από τις Κάννες που βρίσκεται για την προώθηση της καινούργιας του ταινίας «Irrational Man», ο Άλλεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, λέγοντας:

Στην ερώτηση αν θα γύριζε ταινία στην Αθήνα, απάντησε: «Φυσικά και θα το έκανα. Αρκεί οι ελληνικές αρχές να βοηθούσαν στο οικονομικό σκέλος της παραγωγής.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με ταινίες που γύρισα στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Άλλωστε, έχω επισκεφθεί την Αθήνα κατά το παρελθόν».

Ένας δημοσιογράφος του επισήμανε πως κατά το παρελθόν γύρισε μια ταινία που αναφερόταν στην αρχαία τραγωδία, και ο Άλλεν απάντησε: «Η φιλοσοφία είναι ένα από τα εργαλεία του μυαλού μου».

ΠΗΓΗ greekreporter

Σχετικές ειδήσεις