Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μαριανί για ακύρωση Mistral: Το Παρίσι υποτάχθηκε στις ΗΠΑ και την ΕΕ

Μαριανί για ακύρωση Mistral: Το Παρίσι υποτάχθηκε στις ΗΠΑ και την ΕΕ

Το Παρίσι αρνήθηκε να παραδώσει στη Ρωσία τα ελικοπτεροφόρα πολεμικά πλοία Mistral, υποτασσόμενο πλήρως στη βούληση στη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕυρωπαΪκής Ενωσης: Με σκληρή γλώσσα και την μομφή της «δειλίας» απευθύνθηκε στην κυβέρνηση Ολάντ ο βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων (αξιωματική αντιπολίτευση), Τιερί Μαριανί.

«Ο Ολάντ υποχώρησε, η Γαλλία υπάκουσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Είναι ημέρα πένθους για ό, τι έχει απομείνει από την εθνική μας ανεξαρτησία», δήλωσε ο Μαριανί, επισημαίνοντας πως η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει βρει το θάρρος να ανακοινώσει το ποσό που θα πληρώσει η χώρα για αυτή την «πολιτική και διπλωματική καταστροφή». «Δειλία!» κατέληξε ο Μαριανί, ο οποίος, να σημειωθεί πως, παρά τις έντονες αντιδράσεις στη γαλλική βουλή, συμμετείχε στην πρόσφατη επίσκεψη των γάλλων βουλευτών στην Κριμαία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν για τη λήξη της σύμβασης για την κατασκευή και την παράδοση των δύο ελικοπτεροφόρων πλοίων τύπου Mistral. «Η Μόσχα πιστεύει ότι το θέμα των Mistral έχει πλήρως επιλυθεί», λέει η υπηρεσία Τύπου του ρώσου προέδρου.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις