Οι Αρκάδες της Μελβούρνης γιόρτασαν την 195η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Newsroom Newsroom

Οι Αρκάδες της Μελβούρνης γιόρτασαν την 195η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των νέων Αρκάδων στον εορτασμό της 195ης Επετείου της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς, το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016, που γιορτάσθηκε με εθνικό παλμό στο πολυτελές χολ Merrimu στην Murrumbeena.

H δυναμική παρουσία της δεύτερης γενιάς με τα παιδιά τους, ήταν εκείνο που επέφερε την επιτυχία της εκδήλωσης και τις προσπάθειες των οργανωτών.

O κ. Θεοχάρης Αλαβέρας, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Bank of Sydney και χορηγός της εκδήλωσης επιδίδει επιταγή στην Χρύσα Κανατά, πρόεδρο του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης». Φώτο: Κ. Ντεβές

Η συμμετοχή όλων των ηλικιών στις διάφορες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα σε εκείνες που έχουν σχέση με ιστορικό και εθνικό περιεχόμενο, αποτελεί τον στόχο των εκάστοτε Δ. Σ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρόεδρος της Εταιρίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων Α. Α. Ηoldings, ο κ. Νίκος Θόδος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Φροντίδα», ο κ. Θεοχάρης Αλαβέρας, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Bank of Sydney –που ήταν χορηγός της εκδήλωσης- με την σύζυγό του κ. Μαρία Αλαβέρα, η κ. Καίτη Αλεξοπούλου, πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου, η κ. Ρένα Φραγκιουδάκη, δημοσιογράφος και εκφωνήτρια του 3ΧΥ, και αντιπρόσωποι παροικιακών οργανισμών.

Τους ανωτέρω όπως και όλους τους παρευρισκομένους, καλωσόρισε η κ. Χρύσα Κανατά, πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», η οποία εκφώνησε το ιστορικό της βραδιάς και είπε μεταξύ των άλλων:

«Απόψε γιορτάζουμε την νίκη των προγόνων μας στην μάχη της Τριπολιτσάς και αναφερόμαστε στα παλληκάρια εκείνα που θυσιάστηκαν για να μας παραδώσουν μια χώρα η οποία από τότε απέκτησε την ελευθερία της.

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να τιμούμε κάθε χρόνο τους ήρωες αυτής της μάχης και να φέρνουμε στη μνήμη μας τα κατορθώματά τους...

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς ήταν το όνειρο και το στρατηγικό σχέδιο του Γέρου του Μοριά; Πίστευε ότι πέφτοντας το κάστρο του Μοριά στεριώνει η επανάσταση. Γι' αυτό Κολοκοτρώνης και Τριπολιτσά είναι έννοιες συνυφασμένες.

Το όνομα της Τριπολιτσάς χάριν της ιστορίας έχει συνδεθεί με το όνομα του αρχιτέκτονα της πολιορκίας και της απελευθέρωσής της του συντελεστή της μεγαλειώδους νίκης το πάρσιμο του απόρθητου κάστρου του Μοριά.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved