BOMBER

Υπόθεση Μπογδάνου: Πώς η ΝΔ σε χρόνο ρεκόρ μετέτρεψε ένα avantage σε εσωτερικό πρόβλημα

Υπόθεση Μπογδάνου: Πώς η ΝΔ σε χρόνο ρεκόρ μετέτρεψε ένα avantage σε εσωτερικό πρόβλημα
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ένα ανοιχτό παράθυρο μετά τη διαγραφή του, υπάρχει - Δεν τον διέγραψαν από το κόμμα
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέραν του ιδεολογικού ζητήματος που οδήγησε στην διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει κι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αφού αρκετά στελέχη της γαλάζιας παράταξης με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους μετατρέπουν τα πολιτικά avantage του κόμματος σε εσωτερικά προβλήματα 

Τι εννοώ; Ενώ στην πολιτική επικαιρότητα θα έπρεπε να κυριαρχεί η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, η κόντρα την οποία άνοιξε ο Κ. Μπογδάνος με το ΚΚΕ, γύρισε τούμπα την ατζέντα της ΝΔ και πήγε την επικαιρότητα αλλού... Κοινώς ο κ. Μπογδάνος κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα και δημιούργησε εσωτερικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν μπαίνω στην ουσία των δηλώσεών του και στο αν είχε δίκιο ή άδικο σε αυτά που είπε εναντίον των κομμουνιστών, αν και από το κοινοβούλιο τέτοια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται. Για την Ιστορία και μόνο σας ενημερώνω ότι το ΚΚΕ το νομιμοποίησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτά για να συνεννοούμαστε.

Η εντελώς αψυχολόγητη και άστοχη ενέργεια του κύριου Μπογδάνου δημιούργησε δυο ζητήματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας:

1ον. Περιδίνηση και εσωστρέφεια. Ανοίγει ένα κύκλο ατέρμονων συζητήσεων για το τι σχέσεις έχει η ΝΔ με την ακροδεξιά κλπ κλπ. Αυτή η συζήτηση μόνο κακό κάνει στην Πειραιώς. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και γενικότερα οι Μητσοτάκηδες ουδεμία σχέση είχαν ποτέ με την άκρα δεξιά. Αντιθέτως την απεχθάνονται.

2ον. Ανέδειξε σε εντελώς λάθος timing το θέμα των μελλοντικών βλέψεων που ενδεχομένως να έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφού είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η τοποθέτηση του Δένδια από το βήμα της Βουλής οδήγησε νομοτελειακά στην αποπομπή του Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Στο παρασκήνιο λοιπόν ξεκίνησε μια συζήτηση για το ηγετικό προφίλ του Δένδια, συζήτηση η οποία επίσης δημιουργεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία.

Είναι σαφές ότι η ΝΔ έχασε αυτό που λέμε το προτέρημα της διαμόρφωσης της πολιτικής ατζέντας. Τώρα, στα υπόλοιπα αξίζει να προσθέσουμε ότι η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν σημαίνει και διαγραφή του από το κόμμα. Αυτό έχει τη σημασία του, διότι αν ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να τον διαγράψει και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του πειθαρχικού που έχει το κόμμα. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί και άρα υπάρχει αυτό που λέμε, ένα παράθυρο ανοικτό. Μια χαραμάδα έστω, μέχρι φαντάζομαι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη - «Όχι νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους»

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες διαρκείας - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Γλυκά Νερά: Βίντεο με την Καρολάιν ένα μήνα πριν τη δολοφονία – Τι βρήκαν στο κινητό του 32χρoνου