ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Εις υγείαν των κορόιδων πίνει ο Τόμσεν!

Εις υγείαν των κορόιδων πίνει ο Τόμσεν!

Έτσι γινόταν την περασμένη Κυριακή η σκληρή διαπραγμάτευση σε γραφείο του υπουργείου Οικονομικών.

Με μπύρες, σουβλάκια, κοψίδια, πολύ φλέρτ και ίσως τύφλα στο μεθύσι…

Το δικό τους προσωπικό δράμα βιώνουν οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων δανειστών κάθε φορά που έρχονται στη χώρα μας για να δώσουν εντολές στους έλληνες υπουργούς και να επιβάλλουν νέα απάνθρωπα μέτρα στον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, που φέρνει κατά αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα η «KontraNews» οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιαίτερα… επίπονες.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο είναι από την τελευταία επίσκεψη των τροϊκανών στην χώρα μας και έχει ληφθεί την περασμένη Κυριακή, σε κάποιο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί όπου υποτίθεται ότι γινόταν η σκληρή διαπραγμάτευση και το «μποξ» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.

Σε πρώτο πλάνο απεικονίζεται ο κατά τα άλλα «ατσαλάκωτος» εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τομσεν, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων… πίνοντας μπύρες. Βέβαια, οι μπύρες είναι ελληνικές και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται προφανώς για κάποιον συμβολισμό, με τον κ. Τομσεν να δείχνει ότι στηρίζει τα εγχωρία προϊόντα και προωθεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

pa

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου είναι περιτρυγισμένος από 3-4 αιθέριες υπάρξεις, υπαλλήλους του υπουργείου, και δείχνει να απολαμβάνει δεόντως την συντροφιά τους.

Από το τρυφερό αυτό ενσταντανέ προκύπτει ακόμη ότι ο Πολ Τομσεν δεν είναι και τόσο αντιπαθής αλλά ίσως να έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, αν κρίνουμε από τα πολλά γέλια που πέφτουν εν μέσω …. σκληρού μπρα ντε φερ με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ίσως ο κέρβερος του ΔΝΤ να λέει στις όμορφες κυρίες κάποιο ξεκαρδιστικό ανέκδοτο για να «σπάσει» το βαρύ κλίμα. Γιατί αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να γελάνε με την κατάντια του ελληνικού λαού, τους χιλιάδες άστεγους έλληνες και τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας που έχουν οδηγήσει στην αυτοκτονία 6.000 πολίτες…

Όπως λέει και το σοφό γνωμικό «μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Αλλά εδώ μιλάμε μόνο για μια εικόνα, ένα και μοναδικό στιγμιότυπο. Πιθανότατα υπήρξαν πολλά τέτοια το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι πληροφορίες λένε ότι ο φωτογραφικός φακός δεν κατέγραψε όλα τα καυτά ντοκουμέντα, όπως τις πίτσες, τα σουβλάκια και τα άλλα κοψίδια. Εξάλλου, η μπύρα ξεροσφύρι δεν κατεβαίνει.

Πάντως, η εικόνα είναι ενδεικτική της σκληρής μάχης που δίνει η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του έθνους. Αυτά και … άλλα πολλά συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργείων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα. Γιατί μόλις ανοίξουν οι πόρτες, ο κ. Στουρνάρας και η παρέα του εμφανίζονται μπροστά στις κάμερες καταβεβλημένοι, προβληματισμένοι και δήθεν εκνευρισμένοι με τους αμείλικτους τροϊκανούς.

πηγη kontranews.gr