ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Alfa Romeo κόβει την ανάσα!

Αυτή η Alfa Romeo κόβει την ανάσα!

Οι φανατικοί οπαδοί της ιστορικής ιταλικής εταιρείας θα ήθελαν να δουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο στις αντιπροσωπείες και στους δρόμους.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Alfa Romeo Montreal παρουσιάστηκε πριν από περίπου μισό αιώνα και σχεδιαστής της είναι ο Marcello Gandini, ο δημιουργός της ανεπανάληπτης Lamborghini Miura. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι οι Ιταλοί να παρουσιάσουν ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να θεωρηθεί και διάδοχός της, καθώς αυτό έγινε το 2002 με τη Brera που είχε σχεδιάσει ο σχεδιαστής του αιώνα Giorgetto Giugiaro.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά αλλά οι Alfisti περιμένουν πως και πως την Alfa Romeo θα «επιστρέψει» στις μικρότερες κατηγορίες με νέα μοντέλα όπως η Tonale και ο αντικαταστάτης της Giulietta. Και παρόλο που δεν προβλέπεται ένα μεγάλο υπέρ-κουπέ ο Luca Serafini, μετρ στην επεξεργασία εικόνας, δεν σταματά να φαντάζεται πως θα μπορούσε να είναι μία νέα Montreal.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό χωρίς όμως να αποφεύγονται οι ακρότητες, όπως η εισαγωγή αέρα στο καπό. Το αμάξωμα από μπροστά έχει ιδιαίτερα τονισμένους θόλους και προβολείς, ενώ πίσω υπάρχουν τέσσερις απολήξεις θυμίζοντας κάτι από Corvette.

Ο Serafini έχει ονομάσει την δημιουργία του ως Montreal Vision GT και πηγή έμπνευσης του ήταν μία πορτοκαλί V8 Montreal με την οποία τον πήγαινε βόλτα ο πατέρας του όταν ήταν μικρός.