ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε ότι πωλήθηκε ένα παλιό VW Golf GTI;

Πόσο λέτε ότι πωλήθηκε ένα παλιό VW Golf GTI;

Η μανία με τα κλασικά αυτοκίνητα στην Αμερική φαίνεται πως βρίσκεται σε έξαρση και όποιος έχει κάτι καλό μπορεί να βγάλει ένα καλό ποσό.

Του Γιάννη Σκουφή

Όποιος έχει ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο που δεν είναι της «σειράς» καλό θα ήταν να το κρατήσει όπως είναι. Διότι με όλα αυτά που γίνονται ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει η αξία του. Και αν δεν μας πιστεύετε, τότε μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στο car.gr για να δείτε πόσο πωλούνται παλιά Punto GT ή Golf GTI.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο στην Ευρώπη που υπάρχει αυτή η τρομερή αύξηση στις τιμές των μεταχειρισμένων. Ειδικότερα στις ΗΠΑ και όταν πρόκειται για κάποιο σπορ ιαπωνικό ή ευρωπαϊκό μοντέλο οι τιμές στις δημοπρασίες μπορούν να κινηθούν σε εκτός λογικής επίπεδα.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα μας έρχεται από το μακρινό Τέξας όπου μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας bringatrailer.com (κάτι σαν το ελληνικό car.gr, που λέγαμε) ένα Golf GTI του 1991 κατάφερε να πωληθεί για 87.000 δολάρια!

Στην αγγελία αναφέρεται πως τα πάντα είναι άψογα συντηρημένα με τον κινητήρα των 2.000 κυβικών και των 129 ίππων να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ακόμη και έτσι όμως δύσκολα μπορεί να χωνέψει ο νους σου πως ένα GTI Mk2 με 85.295 χιλιόμετρα στο κοντέρ του πωλήθηκε ακριβότερα και από μία καινούργια Corvette C8.