ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έκαναν ότι τους έλεγε το Google Maps και κόλλησαν τρώγοντας για μέρες καρπούζι και πατάτακια!

Έκαναν ότι τους έλεγε το Google Maps και κόλλησαν τρώγοντας για μέρες καρπούζι και πατάτακια!

Ένα ακόμη πρόσφατο περιστατικό έρχεται να μας υπενθυμίσει γιατί δεν πρέπει να ακολουθούμε στα τυφλά τις υποδείξεις του Google Maps.

Του Γιάννη Σκουφή

Δυο οικογένειες που αποφάσισαν να ακολούθησαν την πιο γρήγορη διαδρομή που πρότεινε το Google Maps κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέσω της πόλης Corcoran της Καλιφόρνια, κατέληξαν να κολλήσουν στο λάσπη και να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Τι έγινε; Οδηγώντας σε ένα λασπωμένο δρόμο για αρκετή ώρα, ένα από τα αυτοκίνητα τελικά κόλλησε στο σημείο όπου άλλα δύο κολλούσαν και ξεκολλούσαν ξανά.

Μετά από προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα από τη λάσπη, 11 άτομα δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να κοιμηθούν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Χωρίς νερό και αναγκασμένοι να τρώνε μόνο καρπούζι και πατατάκια, οι οδηγοί επικοινώνησαν με την Αστυνομία της Καλιφόρνιας. Ωστόσο, τους ενημέρωσαν πως στη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν δυνατή η αποστολή βοήθειας. Την επόμενη ημέρα, ένα ρυμουλκό και ένα πυροσβεστικό έφτασαν για να ξεκολλήσουν τα SUV από την λάσπη.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως οι εφαρμογές πλοήγησης, όπως τα Google Maps και το Waze, πάντοτε προσπαθούν να βρουν τη γρηγορότερη διαδρομή προς έναν προορισμό, οπότε περιστασιακά μπορεί να σας στείλουν σε δρόμους όπου το αυτοκίνητό σας να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Στις ΗΠΑ (καλό θα ήταν να υπήρχε και εδώ, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα νησιά), τα Google Maps διαθέτουν προεπιλεγμένη επιλογή για αποφυγή μη ασφαλτοστρωμένων δρόμων και εάν αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, οι προτεινόμενες διαδρομές μπορεί να σας οδηγήσουν σε λασπωμένους, κλειστούς ή δυσκολοδιάβαστους δρόμους. Λογικό, αν έχει επιλεχθεί η γρηγορότερη δυνατή διαδρομή για τον προορισμό.

Ποιο είναι το δίδαγμα; Αν μια προτεινόμενη διαδρομή σας φαίνεται κάπως, είναι καλύτερο να μείνετε στον κύριο δρόμο. Η μείωση του χρόνου άφιξης κατά πέντε λεπτά δεν αξίζει τον κίνδυνο να κοιμηθείτε στο αυτοκίνητο και να επιβιώσετε με… καρπούζια και πατατάκια!