ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εντυπωσιάζει η Gronos 4x4 της Mansory

Εντυπωσιάζει η Gronos 4x4 της Mansory

Η Mercedes-AMG G63 4×4² της Mansory θα κατασκευαστεί σε πολύ λίγες μονάδες και για όσους φυσικά διαθέτουν εξαψήφιο μπάτζετ.

Του Γιάννη Σκουφή

H Mansory είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις εντυπωσιακές βελτιώσεις της και μία από τις πιο πρόσφατες αφορούν την G 63 που βλέπετε και η οποία ονομάζεται Gronos 4x4. Διατηρώντας την εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος, η Mansory φρόντισε να αναβαθμίσει το αμάξωμα της G-Class ώστε αυτό να δείχνει ακόμη πιο δυναμικό και μάχιμο.

Έτσι υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες, πολλά αεροδυναμικά στοιχεία από ανθρακονήματα, φουσκωμένα φτερά, νέα πάνελ στις πόρτες, επιπλέον εισαγωγές αέρα, ένα νέο καπό με απαγωγές, μια αεροτομή οροφής, νέο κάλυμμα ρεζέρβας και πολλές άλλες προσθήκες.

Ένας μεταλλικός πίσω προφυλακτήρας προσφέρει επιπλέον προστασία στις εκτός δρόμου περιπέτειες, ενώ τα LED που είναι τοποθετημένα στην οροφή φροντίζουν να κάνουν τη νύχτα… μέρα μέσα στο σκοτάδι. Οι τροχοί των 22 ιντσών συνδυάζονται με λάστιχα εκτός δρόμου της διάστασης 325/55.

Το εσωτερικό θυμίζει σαλόνι πολυτελείας με το δέρμα υψηλής ποιότητας -σε λευκές και μπλε αποχρώσεις- να καλύπτει σχεδόν όλο το διάκοσμο. Οι επιλογές εξατομίκευσης είναι πολλές, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων χρωμάτων, για τα τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα και την κεντρική κονσόλα. Ως στοιχείο εντυπωσιασμού, ο διακόπτης start/stop έχει μεταφερθεί στην «πλαφονιέρα».

Κάτω από το καπό, η Mansory έχει κάνει τα μαγικά της ώστε ο AMG twin-turbo V8 των 4.000 κυβικών να φτάσει τους 850 ίππους και τα 1.000 Nm -τιμές σαφώς αυξημένες σε σχέση με τους στάνταρ 585 ίππους και 850 Nm. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπριντ για τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Η Mansory Gronos 4×4 θα παραχθεί σε μόλις 10 μονάδες, καθιστώντας το ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Αρκεί να διαθέτει τις σωστές επαφές και το ανάλογο ποσό. Ας πούμε, περίπου στο μισό εκατομμύριο.