ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα Golf πουλάει η VW τα τελευταία 45 χρόνια;

Πόσα Golf πουλάει η VW τα τελευταία 45 χρόνια;

Η γερμανική εταιρία έχει καταφέρει να κάνει κάτι απίστευτο: Να πουλά κάθε 41 δευτερόλεπτα από ένα Golf!

Του Γιάννη Σκουφή

Το ρεκόρ αυτό πραγματικά θα το ζήλευε κάθε κατασκευαστής αναδεικνύοντας το Golf ως ένα από τα best-seller της παγκόσμιας βιομηχανίας γενικότερα. Ήταν το Μάρτιο του 1974 όταν η VW ξεκίνησε την παραγωγή ενός καλά κατασκευασμένου και προσιτού οικονομικά αυτοκινήτου με τρείς ή πέντε πόρτες. Ήταν το Golf που από τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς μέχρι τον Οκτώβριο του 1976 αποκτήθηκε από περισσότερους από ένα εκατομμύριο οδηγούς.

Το πρώτο Golf είχε στη βασική του έκδοση έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 1.100 κυβικών με 50 ίππους και κιβώτιο 4 σχέσεων. Σήμερα η αντίστοιχη εισαγωγική έκδοση κινείται από τον τρικύλινδρο turbo των 1.000 κυβικών του ομίλου που αποδίδει 85 ή 115 ίππους και συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (η πιο δυνατή έκδοση)

Για την εποχή εκείνη η επίδοση αυτή των πωλήσεων του διαχρονικού best seller της VW ακουγόταν μαγική. Σήμερα ακούγεται το ίδιο εντυπωσιακή, καθώς για 45 ολόκληρα χρόνια κάπου στον πλανήτη πωλείται ένα Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα. Και παρά την δημοτικότητα των SUV, έπεται συνέχεια της επιτυχίας αυτής αφού το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί η νέα γενιά που θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα αρχές του 2020.

Σχετικές ειδήσεις