Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Sherp είναι ένα όχημα παντός εδάφους. Στην κυριολεξία.

Newsbomb

To ουκρανικής κατασκευής αμφίβιο όχημα μας επιδεικνύει της απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες του στην έρημο της Γιούτα.

Του Γιάννη Σκουφή

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει για τα κλισέ «πάει παντού», «παντός εδάφους» και άλλα σχετικά. Ωστόσο, πολύ λίγα είναι τα οχήματα που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα κλισέ και το Sherp είναι ένα από αυτά, καθώς πέρα από όλα τα άλλα είναι και αμφίβιο!

Όπως μπορείτε να δείτε ουσιαστικά μοιάζει με ένα «κουτί» βασισμένο πάνω σε ένα πλαίσιο και με τεράστιους τροχούς με την όλη κατασκευή να μας παραπέμπει σε τηλεκατευθυνόμενο.

Μάλιστα, οι τροχοί έχουν ειδικά λάστιχα που βρίσκουν πρόσφυση σε κάθε είδους επιφάνεια και βοηθούν στο να επιπλέει στο νερό, ενώ ο χειριστής μπορεί μέσα από την καμπίνα να ξεφουσκώσει τα λάστιχα για κίνηση σε αμμώδεις επιφάνειες.

Ακριβείς πληροφορίες για τον κινητήρα δεν υπάρχουν αλλά πιθανότατα να είναι ένας μικρός diesel της Kubota. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται ανεξάρτητα σε κάθε τροχό εκτοξεύοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητες έτσι ώστε το Sherp να μπορεί να σκαρφαλώσει σε βράχους.

Σημειώστε δε πως η αλλαγή κατεύθυνσης δε γίνεται από κλασικό τιμόνι, αλλά από την αλλαγή της περιστροφικής ταχύτητας των δύο εμπρός τροχών, όπως σε βαριά επαγγελματικά μηχανήματα. Για αυτό και δεν έχει άδεια κυκλοφορίας για δημόσιους δρόμους.

Στο παρακάτω βίντεο θα το δείτε να μας επιδεικνύει τις δυνατότητες του στην έρημο Moab στην Γιούτα. Για τους Αμερικανούς που λατρεύουν το off-road η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια από τις καλύτερες καθώς συνδυάζει όμορφο τοπίο με απαιτητικά φυσικά εμπόδια.