Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ατυχήματα με τρένο είναι τρομακτικά

Newsbomb

Όταν ένας συρμός συγκρούεται με μεγάλη ταχύτητα με ένα άλλο όχημα το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.  

Του Γιάννη Σκουφή

Λόγω της πολύ μεγάλης μάζας του ένας συρμός είναι αδύνατο να επιβραδύνει και να ακινητοποιηθεί έγκαιρα ακόμη και αν ο μηχανοδηγός του αντιληφθεί ένα εμπόδιο από εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα μας έρχεται από την μακρινή Φλόριντα όπου ένα τρένο της Brightline εκτελεί το καθημερινό του δρομολόγιο μεταφέροντας πολυτελή αυτοκίνητα. Εκείνη την ώρα ένας youtuber που προσπαθούσε να μεταδώσει το πέρασμα του τρένου παρατήρησε πως στη φυλασσόμενη διάβαση έχει ακινητοποιηθεί μία νταλίκα που επίσης μετέφερε premium αυτοκίνητα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο μηχανοδηγός μάταια ηχούσε την «κόρνα» του τρένου για να ειδοποιήσει τον οδηγό της νταλίκας, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι μιας και το βαρύ όχημα είχε κολλήσει στις ράγες. Με αποτέλεσμα να υπάρξει μία σφοδρή σύγκρουση και όπως μπορείτε να δείτε ένα Audi πετάχτηκε στον αέρα.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού ο οδηγός με το συνοδηγό του είχαν εγκαταλείψει εγκαίρως τη νταλίκα. Πάντως, το κόστος της ζημιάς είναι πολύ υψηλό για τις ασφαλιστικές εταιρίες μιας και καταστράφηκαν δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, όπως Porsche Cayenne, Range Rover Velar SVAutobiography, Audi S5 Cabriolet, BMW X5 κ.α.

Προφανώς ο μόνος ωφελημένος από την όλη κατάσταση είναι ο youtuber που είδε τα views και τα έσοδα από το κανάλι του να απογειώνονται.