Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To YangWang U8 επιπλέει!

Newsbomb

Το κινεζικό SUV είναι εξοπλισμένο με μια λειτουργία πλεύσης έκτακτης ανάγκης σχεδιασμένη να αποτρέπει τη βύθισή του για έως και 30 λεπτά.

Του Γιάννη Σκουφή

Το ενδιαφέρον είναι ότι το YangWang U8 δεν έχει απλά τη δυνατότητα να επιπλέει, αλλά και να κινείται προς τα εμπρός με μέγιστη ταχύτητα έως 3 χλμ./ώρα, να αλλάζει κατεύθυνση ή ακόμη και να κάνει ένα κύκλο γύρω από τον άξονα του.

Η λειτουργία αυτή που ονομάζεται Yachting Mode δεν προορίζεται για να παίξει κανείς σε μία λίμνη ή σε έναν ποταμό, αφού έχει σχεδιαστεί ειδικά για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πλημμύρες ή ατυχήματα. Όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση των καταστροφών στο θεσσαλικό κάμπο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το U8 μπορεί να κινείται μέσα στο νερό με τους τροχούς του να περιστρέφονται, ενώ η κεντρική κονσόλα παρέχει δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις του στο νερό. Υπάρχει, όμως, μια λεπτομέρεια: Μετά από μία τέτοια χρήση, απαιτείται έλεγχος σε ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις λόγω της στεγανοποίησής του σε επίπεδο IP68.

Η BYD προσφέρει δύο εκδόσεις του U8. Η στάνταρ έκδοση μπορεί να περάσει από υδάτινο πέρασμα βάθους έως και ένα μέτρο, όπως μπορεί π.χ. και η Mercedes-Benz G-Class. Από την άλλη πλευρά, η έκδοση Off-Road Master Edition, εξοπλισμένη με σνόρκελ, μπορεί να πάει ακόμη πιο βαθιά, έως 1,4 μέτρα κάτω από το νερό.

Η λειτουργία Yachting Mode αυξάνει αυτόματα το ύψος της ανάρτησης, απενεργοποιεί τον κινητήρα, θέτει το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού HVAC σε λειτουργία, κλείνει τα παράθυρα και ανοίγει την ηλιοροφή για να παρέχει μια οδό διαφυγής για τους επιβάτες σε περίπτωση που κάτι δε πάει καλά.

Το U8 είναι ένα ηλεκτρικό SUV με έναν δίλιτρο turbo κινητήρα που λειτουργεί ως range extender. Όταν το ρεζερβουάρ βενζίνης των 75 λίτρων είναι γεμάτο και η μπαταρία των 49,05 kWh πλήρως φορτισμένη, το U8 μπορεί να διανύσει έως και 1.000 χιλιόμετρα!

Το U8 διαθέτει συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 1.196 ίππους. Κάθε τροχός μπορεί να περιστρέφεται ανεξάρτητα. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις, το μέγεθος και τις δυνατότητές του, το U8 είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί την επερχόμενη EQG της Mercedes-Benz.

Η YangWang σχεδιάζει τις πρώτες παραδόσεις του U8 Premium Edition τον Οκτώβριο, με τιμή εκκίνησης τις 152.000 ευρώ. Περίπου, ενώ η Off-Road Master Edition θα είναι διαθέσιμη λίγο αργότερα.