ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σμύρνη μου Αγαπημένη»: Νέο τρέιλερ για την ελληνική υπερπαραγωγή

Σμύρνη μου Αγαπημένη
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 23 Δεκεμβρίου
Tanweer

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργος της Μιμής Ντενίση.

Η Tanweer έδωσε στην δημοσιότητα το νέο και τελευταίο, τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και πρόκειται για μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από τα σκηνικά, τα κοστούμια και την καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Τη σκηνοθεσία του φιλμ υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης, ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή της Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Μάρτιν Σέρμαν.

Πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής. Special guest stars: Jane Lapotaire, Susan Humshire και ο Rupert Graves.΄

Σύνοψη


H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Χάρης Ρώμας «από το Α έως το Ω»

Το φινάλε του La Casa de Papel και ό,τι νέο έρχεται στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Ο Τζο Νέσμπο στο Newsbomb.gr για την Ελλάδα, τον «Χάρι Χόλε» και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί