violent night santa movie
Κάποιες -κινηματογραφικές- φορές, ο Άγιος Βασίλης δεν είναι και τόσο άγιος...
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Άγιος Βασίλης παίρνει το όπλο του - 5 χριστουγεννιάτικες ταινίες δράσης αν σου άρεσε το «Die Hard»

Τα Χριστούγεννα λιώνουμε στον καναπέ με χριστουγεννιάτικες ταινίες δράσης 

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μια εξαιρετική στιγμή για χαλάρωση - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι μια εποχή που όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι δεν πειράζει να κάνουμε ένα διάλειμμα, να χαλαρώσουμε λίγο, να διασκεδάσουμε, να φάμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές με την οικογένειά μας ή απλά να λιώσουμε στον καναπέ βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Και όταν λέμε χριστουγεννιάτικες ταινίες κάποιοι σκεφτόμαστε ανάλαφρα οικογενειακά φιλμ όπως το Μόνος στο Σπίτι (Home Alone) και το Elf (To Ξωτικών των Χριστουγέννων) και -αρκετοί- άλλοι ταινίες δράσης όπως το Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard) με τον Μπρους Γουίλις. Άλλωστε χρόνια τώρα έχει αποδειχτεί ότι οι ταινίες δράσης και τα Χριστούγεννα κάνουν ένα εκπληκτικά καλό και ταιριαστό ζευγάρι, με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να αποτελεί τέλειο σκηνικό και ισορροπία στο καταιγιστικό πιστολίδι και κυνηγητό.

Αν σας άρεσε το Die Hard, σας προτείνουμε πέντε ταινίες για ευχάριστες και αντισυμβατικές κινηματογραφικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες με άφθονη δράση και χιούμορ!

Fatman

Στην ταινία του 2020 με ελληνικό τίτλο Fatman: Ο Άγιος Βασίλης Πρέπει να Πεθάνει, ο Μελ Γκίμπσον παίζει τον Κρις Κρινγκλ, έναν Άγιο Βασίλη, που αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό. Τα πράγματα όμως δεν πάνε και τόσο καλά, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος σε μια μάχη μέχρι θανάτου με έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματία δολοφόνο, που έχει προσληφθεί από ένα 12χρονο αγόρι, ως εκδίκηση που βρήκε... κάρβουνο στη χριστουγεννιάτικη κάλτσα του!

Κρατήστε ότι μόνο η σκηνή που γυρίστηκε στον Καναδά, χρειάστηκε τέσσερις ημέρες καθώς οι θερμοκρασίες άγγιζαν τους -36 βαθμούς κελσίου!

Violent Night

Eίναι παραμονή των Χριστουγέννων και ο Άγιος Βασίλης έχει ξεκινήσει να μοιράζει τα δώρα, όταν παγιδεύεται στην έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, όταν εισβάλλει σε αυτή μια συμμορία οπλισμένων ληστών. Εκεί τους περιμένει μια έκπληξη όμως, καθώς ο Άγιος με τα κόκκινα ίσως να μην είναι και τόσο άγιος τελικά.

Η ταινία Άγρια Νύχτα (ο ελληνικός τίτλος), κυκλοφόρησε πέρυσι τον Δεκέμβριο, με τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Άγιου Βασίλη.

Reindeer Games

Μπεν Άφλεκ και Σαρλίζ Θέρον παίζουν Ριψοκίνδυνα Παιχνίδια (ελληνιστί).

Όταν ο Νικ σκοτώνεται στη φυλακή, ο συγκρατούμενός του Ρούντι ιδιοποιείται την ταυτότητά του και παριστάνει εκείνον στην Άσλεϊ, μια κοπέλα που ο Νικ γνώρισε μέσω αλληλογραφίας. Κι ενώ περνά υπέροχα μαζί της, ο παρανοϊκός αδελφός της Άσλεϊ και η συμμορία του τον απάγουν και τον αναγκάζουν να πάρει μέρος σε μια ληστεία καζίνου που θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων.

Βad Santa

O Αϊ Βασίλης Είναι… Λέρα και πώς να μην είναι όταν ο πρωταγωνιστής Μπίλι Μπομπ Θόρντον, παραδέχεται ότι ήταν μονίμως μεθυσμένος στα γυρίσματα! Για να μην αναφέρουμε δε, ότι η λέξη «fuck» ακούγεται 170 φορές (!) στην ταινία, ενώ η λέξη «shit» 71 φορές.

Και ίσως να μην έχει δράση και κυνηγητά, ωστόσο ο Άγιος Βασίλης της (πρώτης) ταινίας του 2003, πίνει, καπνίζει, βρίζει ασταμάτητα και δεν συμπαθεί τα μικρά παιδιά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ληστεύει και εμπορικά κέντρα όπου συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο συνέταιρό του!

Εν ολίγοις, ο Γουίλι Στόουκ είναι ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων, ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε παραμονή των Χριστουγέννων. Όμως, τα πάντα ανατρέπονται, όταν ένα μικρό αγόρι πιστεύει ότι ο Γουίλι παρά τα μεθύσια, τις βρισιές και τις ληστείες που κάνει είναι ο αληθινός Άι Βασίλης που χρόνια περίμενε να συναντήσει...

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο ρόλο του Γουίλι, υποψήφιοι ήταν επίσης οι: Τζακ Νίκολσον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μπιλ Μάρεϊ.

Kiss Kiss Bang Bang

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Βαλ Κίλμερ συναντιούνται στα Φιλιά και Σφαίρες (ελληνική μετάφραση) του 2005. Η ταινία χρησιμοποιεί τη μέρα της αγάπης και της ειρήνης μεταξύ ως φόντο για μαύρο χιούμορ, αιματηρή δράση και μια πραγματικά σκοτεινή αφήγηση.

Ο Χάρι Λόκχαρτ από μικροκακοποιός καταλήγει στο Χόλιγουντ, όπου εκεί πρόκειται να περάσει οντισιόν για να υποδυθεί έναν ντετέκτιβ σε ταινία και να πάρει μαθήματα για το ρόλο του από έναν πραγματικό ιδιωτικό ντετέκτιβ. Έτσι, ο Χάρι θέλει να πείσει το κορίτσι των ονείρων του πως είναι αληθινός ντετέκτιβ, αρκεί βέβαια να ξεδιαλύνει την κινηματογραφική περιπέτεια από την πραγματικότητακαταφέρει και να λύσει το μυστήριο με τα… πτώματα που θα βρεθούν στον δρόμο του.



Διαβάστε επίσης

Όσκαρ 2024: Οι βραχείες λίστες σε 10 κατηγορίες - Ποιοι προκρίνονται στον επόμενο γύρο

Xριστούγεννα στις κινηματογραφικές αίθουσες με «Aquaman» και «Καπετάν Μιχάλη»

Ο Μπεν Στίλερ ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από έξι χρόνια

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ