SOCIAL MEDIA

Savoy Ballroom: H Google τιμά με διαδραστικό Doodle τη θρυλική αίθουσα χορού swing

Savoy Ballroom

Savoy Ballroom: Με ένα διαδραστικό παιχνίδι, η Google τιμάει σήμερα Τετάρτη (26/5) μέσα από ένα Doodle, τόσο τον χορό swing αλλά και το θρυλικό Savoy Ballroom στη Νέα Υόρκη.

Το Savoy Ballroom έκανε την ιστορία ως έναν από τους πρώτους φυλετικούς ενοποιημένους δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ όταν άνοιξε τις πόρτες του, εφαρμόζοντας πολιτική απαγόρευσης των διακρίσεων το 1926.

Έτσι, στις αρχές του 20ού αιώνα, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης στεγάστηκε κυρίως η μαύρη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μετανάστευσαν από άλλα τμήματα των ΗΠΑ, αλλά και από την Καραϊβική.

Ο αντίκτυπος αυτής της κοινότητας ήταν διαδεδομένος σε όλο το Χάρλεμ, καθώς η τοποθεσία άνθισε μέσω της δημιουργικότητας και του πολιτισμού, με όχημα το Savoy Ballroom και τον χορό swing.

Μάλιστα, πολλοί από τους φημισμένους καλλιτέχνες της τζαζ, συμπεριλαμβανομένων των Chick Webb, Count Basie και Ella Fitzgerald, εμφανίστηκαν live στο Savoy Ballroom.

Ωστόσο, το 1958, το Savoy Ballroom έκλεισε τις πόρτες του για πάντα, αλλά ο διεθνής αντίκτυπός του είναι ακόμη αισθητός μέχρι σήμερα.

Στην ιστορική τοποθεσία του, μεταξύ της 140ης και της 141ης οδού στη Λεωφόρο Lenox της Νέας Υόρκης, μια αναμνηστική πινακίδα τιμά το Savoy Ballroom και την κληρονομιά του ως το «σπίτι της πολιτιστικής καινοτομίας».

Το βίντεο με το σημερινό doodle της Google για το Savoy Ballroom και τον χορό swing

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.