ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φορητό κλιματιστικό; Και όμως υπάρχει και έχει το μέγεθος ενός κινητού! (vid)

Φορητό κλιματιστικό; Και όμως υπάρχει και έχει το μέγεθος ενός κινητού! (vid)

Με την κλιματική αλλαγή να «ψήνει» τον πλανήτη, σε πολλές χώρες γίνεται αβάσταχτο να κυκλοφορείς σε εξωτερικούς χώρους κατά την διάρκεια της ημέρας. Όλα όμως θα ήταν διαφορετικά αν μπορούσες να έχεις ένα φορητό κλιματιστικό πάνω σου!

Ούτε τροχήλατο ούτε βαρύ αλλά με μέγεθος περίπου ίδιο με αυτό το κινητού σου. Όχι δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία αλλά για μια νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στη South China Morning Post, η Sony έχει κατασκευάσει ένα κλιματιστικό που… φοριέται και αναζητά χρηματοδότηση για την μαζική του παραγωγή.

Λειτουργεί τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι μικρότερο από ένα κινητό τηλέφωνο. Μοναδική δέσμευση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ένα ειδικό μπλουζάκι το οποίο θα πωλείται μαζί με τη συσκευή.

Η θερμοκρασία ελέγχεται μέσω ενός smartphone ενώ υπάρχει και αυτοματοποιημένο σύστημα που μόνη της η συσκευή καθορίζει τη σωστή θερμοκρασία.

Έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία όμοια με αυτή που σήμερα αξιοποιείται στα αυτοκίνητα αλλά και τα κελάρια!

Η διάρκεια είναι περιορισμένη στα 90 λεπτά ενώ απαιτεί μετά δύο ώρες φόρτισης. Όσον αφορά το κόστος της; Μόλις 130 δολάρια!

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 200.000 δολάρια για την χρηματοδότηση της παραγωγής και μάλιστα σε δύο μόλις μέρες. Μένει να δούμε αν εν τέλει θα προχωρήσει η μαζική παραγωγή αλλά και σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσει καθώς πρώτος στόχος είναι μόνο η Ιαπωνία.