ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία

Άσαντ: Σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αναγνώρισε σήμερα στην Ρωσία την αποκατάσταση "ενός πολυπολικού κόσμου", έπειτα από δύο δεκαετίες παγκόσμιας υπεροχής των ΗΠΑ.


Την ικανοποίησή του για αυτό εξέφρασε ο πρόεδρος Άσαντ κατά την υποδοχή στην Δαμασκό μιας υψηλόβαθμης ρωσικής αντιπροσωπείας, η οποία του μετέφερε ένα μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποστηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά τις συριακές αρχές από την έναρξη της εξέγερσης στην Συρία τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ο Άσαντ υπογράμμισε ότι "ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία στην διεθνή σκηνή συμβάλει σαφώς στον επανασχεδιασμό ενός νέου χάρτη ενός πολυπολικού κόσμου".

Ο Σύρος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία βοηθάει "στην οικοδόμηση μιας διεθνούς δικαιοσύνης που δρα προς όφελος των κρατών και των λαών υπερασπιζόμενη την εθνική τους κυριαρχία και μια ανεξάρτητη λήψη αποφάσεων".

Ο Άσαντ εξέφρασε επίσης "την ευγνωμοσύνη του για τις θέσεις που παίρνει η Ρωσία και την υποστήριξή της προς την Συρία και την ικανοποίησή του για το σημερινό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ δύο φιλικών χωρών".

Η Συρία κατηγορεί από την έναρξη της εξέγερσης το 2011 τη Δύση και χώρες της περιοχής, όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, αλλά και τις ΗΠΑ, ότι έχουν εξυφάνει μια "τρομοκρατική συνωμοσία" εναντίον της.

Στην επιστολή του που επιδόθηκε από την ρωσική αντιπροσωπεία στον Άσαντ, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν "επαναβεβαιώνει", σύμφωνα με το Sana, "την αποφασιστικότητα της χώρας του να υποστηρίξει την αντίσταση του συριακού λαού σε όλους τους τομείς, καθώς διεξάγει έναν πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, ο οποίος υποστηρίζεται από ορισμένες δυτικές χώρες όπως και της περιοχής".

"Ο συριακός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να νικήσει την τρομοκρατία", σημείωσε εξάλλου ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, ο οποίος είναι ο πρώην επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σεργκέι Στεπάσιν, καταδίκασε εξ ονόματος της Ρωσίας "τις ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων η πιο πρόσφατη είναι η επίθεση στο Κάσαμπ".

Το Κάσαμπ είναι ένα αρμενικό χωριό στην μεθόριο με την Τουρκία, ο έλεγχος του οποίου πέρασε στα χέρια των ανταρτών πριν από δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Συρία: Αντάρτες βομβάρδισαν τη γενέτειρα του Άσαντ