ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που ψηφίζω - Εκλογές 2014: Δείτε που ψηφίζουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί

Που ψηφίζω - Εκλογές 2014: Δείτε που ψηφίζουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί

Δείτε που μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί και οι πυροσβέστες.

Για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Π.Δ. 26/2012, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και οι στρατιωτικοί, που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή το Λιμενικό Σώμα και οι ναυτικοί μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τόπο που διαμένουν ή υπηρετούν αντίστοιχα.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες (δείτε εδώ)

Οι ένστολοι και υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως στους Προϊσταμένους ή τους Διοικητές τους, την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, έως και την μεθεπόμενη ημέρα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Όσοι έχουν καταθέσει το αίτημα αυτό θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο που είναι εγγεραμμένοι.

Όλοι οι παραπάνω εκλογείς, στους οποίους χορηγείται σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι διαγράφονται με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων ή διοικητών τους από τις ειδικές εκλογικές καταστάσεις.

Οι εκλογείς, του άρθρου 27 του Π.Δ. 26/2012, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης χρήσιμες πληροφορίες:

Που ψηφίζω: Βρες το εκλογικό σου κέντρο με ένα κλικ

Που ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω, πότε θα βγουν τα exit polls...

Ευρωεκλογές 2014: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στην κάλπη