ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: 70χρονος συνελήφθη με 752 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Βόλος: 70χρονος συνελήφθη με 752 πακέτα λαθραία τσιγάρα
Hellenic Coast Guard

Στη σύλληψη 70χρονου προέβησαν, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (10/2), στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για παράβαση των νόμων 2960/01 και 4759/20 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε ο 70χρονος να παραλαμβάνει δέμα στο σταθμό υπεραστικού ΚΤΕΛ νομού Μαγνησίας, το οποίο περιείχε 400 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, και 20 συσκευασίες καπνού, χωρίς να φέρουν ένσημες ταινίες φορολόγησης.

Το πρωί της Πέμπτης (11/2) διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στην οικία του 70χρονου στο Βόλο, όπου εντοπίστηκαν 352 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 45 συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Βόλου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 3.684,82 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα αποκάλυψε ξέπλυμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω κρυπτονομισμάτων - Πού πήγαν τα χρήματα