ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανατροπή στις έρευνες: Η έκρηξη σε σπίτι στο Μαρκόπουλο αποκάλυψε εργαστήριο ναρκωτικών

Ανατροπή στις έρευνες: Η έκρηξη σε σπίτι στο Μαρκόπουλο αποκάλυψε εργαστήριο ναρκωτικών
Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε στο πλαίσιο «εργασιών» για την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών

Από την αυτοψία που έγινε στο χώρο βρέθηκαν ευρήματα που δείχνουν ότι στον ισόγειο χώρο του σπιτιού υπήρχε εγκατάσταση για την παραγωγή ναρκωτικών.

Διαφορετική τροπή παίρνουν οι έρευνες για την έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στη λεωφόρο Βραυρώνος στο Μαρκόπουλο.

Και αυτό γιατί ενώ αρχικά οι Αρχές θεωρούσαν ότι έχουν να κάνουν με μία από τις πολλές εκρήξεις που σημειώνονται σε σπίτια από φιάλες, τελικά κάποια ευρήματα στρέφουν την έρευνα σε άλλη κατεύθυνση.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από την αυτοψία που έγινε στο χώρο βρέθηκαν ευρήματα που δείχνουν ότι στον ισόγειο χώρο του σπιτιού υπήρχε εγκατάσταση για την παραγωγή ναρκωτικών. Η έκρηξη προκλήθηκε σε φιάλη οξυγόνου και ψυκτικού υγρού. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή που προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε δύο 28χρονους, έναν Έλληνα και έναν γεννημένο στη Γερμανία.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε στο πλαίσιο «εργασιών» για την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών. Την έρευνα δυσχεραίνει το γεγονός ότι από τη φωτιά καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό η ύποπτη εγκατάσταση για την καλλιέργεια ναρκωτικών.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν σοβαρά εγκαύματα. Μάλιστα, ο ένας τραυματίας φέρει εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για τη φωτιά από έκρηξη και έφτασε στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο έσπευσε και συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (TEEM), το οποίο ερεύνησε τον χώρο προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια της έκρηξης.

Σχετικές ειδήσεις