ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ στη Γλυφάδα: Έσερναν ηλικιωμένη για να της αρπάξουν τον σταυρό – Κατέληξε στο νοσοκομείο

Σοκ στη Γλυφάδα: Έσερναν ηλικιωμένη για να της αρπάξουν τον σταυρό – Κατέληξε στο νοσοκομείο

Στην εξιχνίαση μιας ληστείας με απίστευτη αγριότητα σε βάρος μιας ανήμπορης ηλικιωμένης γυναίκας προχώρησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής  

Η ηλικιωμένη γυναίκα 85 ετών περπατούσε αμέριμνη στη Γλυφάδα, οι δράστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα - είχαν βάλει στόχο τον σταυρό που φορούσε η γυναίκα. Μόλις βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία της επιτέθηκαν. Η 49χρονη Ρομά της όρμηξε , την έριξε στο πάτωμα και την έσερνε μέχρι να καταφέρει να της αρπάξει τον σταυρό και στη συνέχεια έτρεξε προς το όχημα του συνεργού της που την περίμενε και διέφυγαν από το σημείο όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr.

Μάλιστα οι δράστες κατά τη διαφυγή τους σήκωσαν το πορτ μπαγκαζ ώστε να μην διακρίνεται ο αριθμός της πινακίδας και να μην εντοπιστούν από τις αρχές. Όμως η ασφάλεια εξετάζοντας βίντεοληπτικό υλικό από την περιοχή κατάφερε να τους εντοπίσει. Έτσι έδωσε σήμα σε όλες τις δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή για να τους συλλάβουν όπως και έγινε

Μετά από στοχευμένες αναζητήσεις αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε εντόπισαν το ζευγάρι χθες το μεσημέρι στην περιοχή των Αχαρνών και τους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν βάσει των σχετικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους.

Βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Η 85χρονη μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους δυο Ρομά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν για αρκετές μέρες καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ισχίο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα έχει επιστρέψει στο σπίτι της, όμως είναι κατάκοιτη και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπράξει το ίδιο αδίκημα αρκετές φορές και κατά το παρελθόν.