ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Ρόδο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Ρόδο

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών, στο νησί της Ρόδου.

Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24, 33 και 35 ετών, από τους οποίους οι δυο πρώτοι συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα και της αντίστασης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη Έλληνες, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα μεθοδικής αστυνομικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια διερεύνησης της εγκληματικής της δράσης.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, με τους δύο ομοεθνείς του προμήθευαν και διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και συντόνιζε τη δραστηριότητα των δυο ομοεθνών του, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη-αποθήκευση και διακίνηση τους.

Ως προς την εμπλοκή των δυο Ελλήνων στην υπόθεση εξακριβώθηκε ότι, κατά τον τελευταίο μήνα είχαν πραγματοποιήσει επανειλημμένως συναλλαγές αγοράς ποσοτήτων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.

Η σύλληψη των Αλβανών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/12/2014), όπου εντοπίστηκε αρχικά ο 33χρονος σε αγροτεμάχιο στο Φαληρική της Ρόδου που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» για απόκρυψη στο έδαφος συσκευασιών «φιξάκια» που περιείχαν κοκαΐνη και στη συνέχεια εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και ο 24χρονος, στην κατοικία του οποίου βρέθηκαν συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης έτοιμες προς διάθεση.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

  • 177,7 γραμμάρια κοκαΐνης σε 45 πλαστικές συσκευασίες
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • 4.035 ευρώ

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον πρόεκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σχετικές ειδήσεις