ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυρήνες: Ο Ξηρός είναι «Ικαριώτης π…της και τεμπέλης»

Πυρήνες: Ο Ξηρός είναι «Ικαριώτης π…της και τεμπέλης»

Ο θυμός είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στις επιστολές μεταξύ των «Πυρήνων της Φωτιάς» και της Αγγελικής. Θυμός για τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η 22χρονη συνελήφθη από τις Αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, μέλη των «Πυρήνων» και η Αγγελική Σπυροπούλου αντάλλασαν επιστολές στις οποίες χαρακτήριζαν τον Χ. Ξηρό ως «Ικαριώτη π...στη και τεμπέλη» και πως έπρεπε να τον ξεγελούν με κολακευτικά λόγια προκειμένου να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Ο θυμός αυτός πηγάζει από το γεγονός ότι ο «Μανώλης της 17Ν» έκανε λάθη στην κατασκευή δύο βομβών αλλά και γιατί «έβγαζε ζουμιά» ο εκρηκτικός μηχανισμός που ετοιμαζόταν για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού (επιχείρηση Γοργοπόταμος).

Φαρμακερές επιστολές

Σε μία από τις επιστολές που έγραψε η 22χρονη Αγγελική σημειώνει: «Έχω γνωρίσει κάμποσους βλαμμένους τύπους σαν κι αυτόν και ξέρω πως ο καλύτερος τρόπος να τους κρατάς στην κατάσταση που θέλεις είναι να τους ενισχύεις το "εγώ" τους, γιατί αντίθετα με το τι δείχνουν, δεν έχουν και πολλή αυτοπεποίθηση, γι' αυτό χρειάζονται "οπαδούς" και γενικά κάποιον να τους λέει πόσο τέλειοι είναι».

Οι «Πυρήνες» μάλιστα είχαν τέτοιο θυμό απέναντι στο Ξηρό που σε μια επιστολή τους αναφέρεται: «Αρκετοί από εμάς, πάνω στα νεύρα μας είπαμε να πάει να γ...θεί, καλύτερα να μη γίνει η απόδραση παρά να συμμετέχει ο π...στης. Το τίμημα όμως της αγανάκτησης και της οργής προς τον μ...κα είναι άλλα 15 χρόνια φυλακή».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στις επιστολές τους κάνουν λόγο για νέα άτομα που θα μπορούσαν εύκολα να ενταχθούν στην οργάνωση. Παράλληλα όμως θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρα διαδικασία.

Επιχείρηση Γοργοπόταμος

Για την επίθεση που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού οι «Πυρήνες» λένε: «Το 99,9% της επιτυχίας του σχεδίου είναι η βόμβα και όχι οι φαντασιώσεις του Νίκου (σ.σ. ο Χριστόδουλος Ξηρός) που νομίζει ότι είναι ο Ράμπο και θα πυροβολάει στον γάμο του Καραγκιόζη». Για την συμμετοχή του Ξηρού στη 17Ν, οι «Πυρήνες» συμπληρώνουν: «Στην παλιά του οργάνωση ήταν άτομο Β' κατηγορίας, γι' αυτό τον είχαν διώξει».

Τέλος, ο «Μανώλης» όπως φαίνεται ήταν εντελώς ανυποψίαστος για τις προθέσεις των «Πυρήνων» καθώς σε επιστολή που βρέθηκε στην Ανάβυσσο γράφει προς αυτούς: «Φίλοι μου και σύντροφοι. Θυμάμαι τις περσινές ευχές να κάνουμε μαζί την επόμενη Πρωτοχρονιά και με πιάνει μελαγχολία που δεν τα καταφέραμε. Από την άλλη όμως χαίρομαι που είμαστε τόσο κοντά κι είμαι όχι απλά αισιόδοξος αλλά βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα γιορτάσουμε μαζί τη γιορτή της ελευθερίας και της επανάστασης!».

Σχετικές ειδήσεις