ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σύλληψη Ειδικού Φρουρού για απόπειρα αγοράς ναρκωτικών δισκίων από φαρμακείο

Σύλληψη Ειδικού Φρουρού για απόπειρα αγοράς ναρκωτικών δισκίων από φαρμακείο

Ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και τρία ακόμη άτομα ηλικίας 34, 35 και 39 ετών συνελήφθησαν για παράβαση -κατά περίπτωση- της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, την Μ. Παρασκευή (10/4/2015), ο 30χρονος, μαζί με τον 34χρονο και τον 35χρονο, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς, να προμηθευτεί ναρκωτικά δισκία από δύο φαρμακεία στην Αττική.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι πλαστές ιατρικές συνταγές ναρκωτικών χαπιών, ενώ επιπλέον, στην κατοχή του 35χρονου ιδιώτη βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως προέκυψε, οι πέντε από τις προαναφερθείσες ιατρικές συνταγές φέρονταν να έχουν συνταγογραφηθεί από ιατρό που έχει αποβιώσει, αλλά έφεραν ημερομηνία μετεγενέστερη του θανάτου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τη μία εκ των συνταγών είχε καταρτίσει παράνομα ο ανωτέρω 39χρονος, υιός του θανόντα ιατρού. Σε νομότυπη έρευνα στην κατοικία του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το Μ. Σάββατο (11/4/2015) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σχετικές ειδήσεις