ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νικολακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Απρόσιτη» πλέον η Δικαιοσύνη

Νικολακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Απρόσιτη» πλέον η Δικαιοσύνη

Αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος για τα δικαστικά έξοδα με την επιβολή πληρωμής δικαστικού ενσήμου. 

«Η πρόσφατη επιβολή πληρωμής δικαστικού ενσήμου και επί αναγνωριστικών αγωγών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου έχει ως συνέπεια η Δικαιοσύνη να είναι πλέον απλησίαστη για μεγάλη μερίδα των πολιτών» τόνισε στο Newsbomb.gr ο κ. Γεώργιος Νικολακόπουλος Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ.

Ειδικότερα, αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος αυτών των υποθέσεων με συνέπεια πολλοί συμπολίτες μας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα έξοδα και ουσιαστικά να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

O κ. Γεώργιος Νικολακόπουλος Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ.

«Ενδεικτικώς αναφέρω ότι για μία αγωγή με απαίτηση 300.000 ευρώ η επιπλέον επιβάρυνση, ήτοι η πληρωμή του δικαστικού ενσήμου, είναι 3.177,60 ευρώ! Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή υπολογίζεται βάσει του διεκδικούμενου ποσού και όχι αυτού που τελικά θα επιδικαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Μάλιστα, «η νέα τροπολογία θα ισχύσει και στις σχετικές αγωγές που εκκρεμούν και θα συζητηθούν από την 01-01-2020! Αυτό είναι άδικο διότι όποιος προσέφυγε στα Δικαστήρια προ της ανωτέρω διάταξης, προχώρησε στην αγωγή με γνώμονα και τον υπολογισμό των εξόδων» επισημαίνει ο κ. Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο «είναι κρίμα ένας αδικούμενος πολίτης να αποθαρρύνεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λόγω των αυξημένων εξόδων, και ουσιαστικά αυτός που βλάπτει κάποιον να μένει ατιμώρητος αν ο αντίδικος του είναι οικονομικά αδύναμος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Ο 45χρονος αποπλάνησε την 12χρονη εν γνώσει της μητέρας της και τώρα ζητά…να την παντρευτεί

Σχετικές ειδήσεις