ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διακόπηκε ξανά η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Διακόπηκε ξανά η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Εκ νέου διεκόπη την Τετάρτη (06/12/2017) η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, με κατηγορούμενους τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για άλλη υπόθεση, αυτή της Energa-Hellas Power και δύο Αλβανούς οι οποίοι φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου, με πρώτο μάρτυρα τον δικηγόρο που δέχθηκε την επίθεση. Στο δικαστήριο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας, Άρης Φλώρος, ο οποίος εμφανίζεται, σύμφωνα με την κατηγορία, ως ηθικός αυτουργός στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Κατά τη σημερινή διαδικασία το σύνολο των δικηγόρων έθεσε θέμα εξαιτίας της στενότητας του χώρου της δικαστικής αίθουσας, ενώ η παρότρυνση της εισαγγελέως της έδρας προς τους συνηγόρους να κάνουν υπομονή, προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για δίκη παρωδία και έλλειψη σεβασμού στο υπερασπιστικό λειτούργημα.«Ζητώ άδεια να τραβηχτεί φωτογραφία πώς είναι η αίθουσα αυτή τη στιγμή για να κάνουμε αναφορά. Σαν να είμαστε σε λεωφορείο».

«Τι εννοεί η κ. εισαγγελέας να κάνουμε υπομονή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε με αφορμή τον ορισμό των ημερομηνιών που θα συνεδριάσει και πάλι το δικαστήριο. Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των συνηγόρων, οι υποχρεώσεις του δικαστηρίου αλλά και η έλλειψη δικαστικής αίθουσας οδήγησαν σε νέα διακοπή για να βρεθεί λύση.

Ήταν η στιγμή που κάποιος από το ακροατήριο σχολίασε χαριτολογώντας : «Εδώ ταιριάζει το τραγούδι το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι…», ενώ ένας από τους κατηγορούμενους πρότεινε απευθυνόμενος στην πρόεδρο: «Βάλτο Σαββατοκύριακο που έχει κενό».

Τελικά, η πρόεδρος, έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις, έδωσε δυο ημερομηνίες για τον Ιανουάριο.

Σχετικές ειδήσεις